6 let jsme se pokoušeli o dítě, nevydrželi jsme to a rozešli se. Po náhodném úletu jsem byla hned v tom

6 let jsme se pokoušeli o dítě, nevydrželi jsme to a rozešli se. Po náhodném úletu jsem byla hned v tom
Pokoušíte se dlouhodobě o zplození potomka, ale ať zkoušíte různorodé metody, stále se vám nedaří? Podobným příběhem si prošla sekretářka Marie (30), která deset let setrvávala v mírně toxickém vztahu se svým nadřízeným, ve kterém se společně mnohokrát o dítě pokoušeli. Jak celý příběh nakonec skončil?

Starší muž, mladší žena

Ihned po úspěšném ukončení střední školy jsem nastoupila jako sekretářka do firmy, ve které pracoval i můj otec, který mi díky přátelství s tamním ředitelem zajistil stálé místo. Petr (56), jak se šéf celé společnosti jmenoval, mi přišel na první pohled milý a sympatický. Imponovala mi jeho vyzrálost i celkový přehled ve společenském dění. Pravděpodobně jsem se mu líbila i já, neboť netrvalo dlouho a po necelém půl roce mě pozval na večeři. V tak luxusní restauraci jsem nikdy předtím nebyla. Petr byl po celý večer skvělým společníkem, který se zajímal o mé názory i plány do budoucna.

Během večera jsem cítila, že se stále více a více zamilovávám. Po skvělé večeři mě doprovodil domů a jako správný gentleman se rozloučil letmým polibkem na tvář a odjel domů. Od té doby jsme se scházeli několikrát do týdne, bylo nám spolu dobře a ve všem jsme si rozuměli. Za pár týdnů jsme spolu začali bydlet v jeho dvoupatrovém domě na kraji města. Cítila jsem se jako v ráji, vše, co jsem chtěla, mi během několika málo chvil splnil.

Nepříjemný nátlak

Po několika společně prožitých měsících jsem si však začala všímat stále se opakující otázky týkající se dětí. Zpočátku jsem otázku brala jen jako další konverzační téma, ale po čase jsem začala pociťovat jistý nátlak z Petrovy strany. O založení rodiny jsme mluvili už prakticky denně. Já jsem se však na vychovávání dětí necítila. Nechtěla jsem se stát ženou, kterou byla moje máma, která celý svůj život podřídila mně a mým třem sourozencům. Chtěla jsem si užívat života, navštěvovat společně s Petrem firemní večírky a cestovat, poznávat svět ve všech jeho vůních a barvách.

Petr však toužil po rodině
Petr však toužil po rodině, neboť jak sám říkal, mladší nebude | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Petr však toužil po rodině, neboť jak sám říkal, mladší nebude. Rozhodla jsem se mu po jeho nátlaku vyhovět a navštívila jsem gynekologickou poradnu, kde jsem se se svou lékařkou radila o vysazení antikoncepce. Samotné vysazení nebyl žádný problém a my se mohli začít pokoušet o miminko. Byla jsem připravená, že se nám to napoprvé hned nepovede, ale po několika měsících jsem začala být zoufalá. Petr byl čím dál rozmrzelejší, méně se mnou komunikoval a upnul se více na práci.

Nečekané mateřství

I přesto, že jsme oba podstoupili všemožná vyšetření, která potvrdila, že jsme zcela zdraví, ani po dlouhých šesti letech se mi otěhotnět nepodařilo. Po této době už Petrovi došla trpělivost a rozešel se se mnou. S naším rozchodem souvisel i můj odchod z firmy, a já se tak ocitla bez domova, bez přítele i bez zaměstnání. Útěchu jsem hledala ve společnosti kamarádek, se kterými jsem si čas od času vyšla do baru, kde jsem jednoho večera po pár drincích skončila v náručí neznámého muže. Když jsem se ráno probudila, nepamatovala jsem si ani jeho jméno. Byl pryč. Po pár týdnech jsem zjistila, že jsem těhotná. Dnes jsem matkou téměř dvouletého syna Sebastiána, a i když je dnes život o dost těžší než byl, jsem šťastná, že ho mám.

Článek se zakládá na příběhu zaslaného naší redakci. Redakce tento zaslaný text pouze upravuje, nezasahuje do jeho stylu a nemění význam. Jelikož chráníme soukromí našich čtenářů, neuvádíme originální jméno autora a změněna jsou i jména uvedená v článku. V případě, že se s námi chcete podělit o váš životní příběh nebo zkušenost, neváhejte a pošlete nám ho na e-mail: pribehy@fajntip.cz. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

Zdroj článku:
  • Autorský text