Řekni svým blízkým že je máš rád/a. Uvidíš, jak to zlepší den tobě i jim

Řekni svým blízkým že je máš rád/a. Uvidíš, jak to zlepší den tobě i jim
Aniž by si to kdokoliv připouštěl, mravy a způsob komunikace se mění každý den. Pokud máte nějaké blízké, se kterými máte problematické pouto, musím vás na moment zastavit. Už stovky let před narozením Krista poznamenal římský básník Publilius Syrus: "Zajímáme se o druhé, pokud se oni zajímají o nás". Tento zájem však musí být upřímný.

Zeptali jste se někdy sami sebe, kdy jste naposledy řekli mamince, že ji máte rádi?

Z vlastní zkušenosti můžu říct, že nic vás nenaplní tak, jako když způsobíte radost těch, na nichž vám opravdu záleží. Osobně vás vyzývám, ať se teď zvednete od obrazovky a jdete jim buď osobně, či prostřednictvím telefonu říct kouzelné zaklínadlo “mám tě rád”. Zaručuji vám, že jim minimálně vyjevíte úsměv na tváři, potom vás budou mít bez diskuse více rádi a nakonec z této situace všichni vyjdou jako vítězové.

Kdyby vám někdo řekl, že je zaručený způsob, jak si zlepšit vztahy, nevyužili byste jej? Jako civilizace žijeme ve spěchu za nepotřebným, kdy v tom všem zapomínáme na samotný svět okolo nás. Už si dokážu představit horu samotářských protiargumentů. Zde lze oponovat zejména faktem, že sám by toho na světě nikdo moc nedokázal. Koneckonců člověk je tvor společenský, a druhý člověk nám někdy může pomoci přežít. Rodinu si sice každý nevybere, ale v žádném případě nelze popřít, že je téměř jen na nás kým se budeme v životě pravidelně obklopovat.

Kdy jste naposledy řekli mamince, že ji máte rádi?
Kdy jste naposledy řekli mamince, že ji máte rádi? | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Je sice pravda, že asi jednoho ze sta si nevybereš, ale takový je holt život. V přírodních zákonech je napsáno, že přitahuješ to, co vyzařuješ. Při výběru dalšího životního partnera je tedy důležité mít to na paměti a často si pokládat otázku "má mě taky rád?" stejně tak jako dávat to co tak moc chceme dostat. Pokud jste splnili mou výzvu na začátku, Gratuluji! Udělali jste další krok na cestě k ideálu milovat a být milován. 

Zdroj článku:
  • Autorský text