3 základní kroky pro oživení zesláblých vlasů po letních měsících

3 základní kroky pro oživení zesláblých vlasů po letních měsících
Vrátili jste se odpočatí z dovolené, tak je čas nechat odpočinout také vaše vlasy. Sluníčko, sůl, bazénová chemie, to vše s nimi udělá své. Nechte se inspirovat těmito radami a vraťte svým vlasům zdravý vzhled.

Nejlépe pomůže kadeřník

Přijeli jste z dovolené, prádlo je vyprané, fotky roztříděné, tak už zbývá jenom návštěva kadeřníka. Poškození vlasů, ať už ze sluníčka nebo z koupání ve vodě, je vždycky nejvíce vidět na stavu konečků vlasů. Pokud jsou roztřepené a suché, nijak už je nezachráníme a je třeba je ostříhat. Rozhodnete-li se pro využití vícero služeb než jen stříhání, například pro regenerační masku, určitě neprohloupíte. Případně se můžete kadeřníka poptat na nějaké doporučení týkající se nejvhodnějších produktů pro vaše vlasy.

Zdroj: Autor: Sofia Zhuravetc / Shutterstock

Kondicionéry, olejíčky a masky

Málokdo si vystačí pouze s obyčejným šampónem. Zkuste se při nákupu vlasové kosmetiky více soustředit na složení a informaci o tom, pro jaký typ vlasů je co určeno. Produkty se liší podle očekávaného výsledku, například pro objem, pro regeneraci apod., ale hlavně podle typu vlasů, třeba pro barvené vlasy, světlé a mnoho dalšího. Kromě klasického kondicionéru zařaďte třeba jednou týdně nějaký kvalitní olej na vlasy nebo regenerační masku.

Způsob sušení vlasů se často podceňuje, přitom je to alfa a omega pro zdravý vzhled vlasů. Po umytí vlasů z nich pouze šetrně a v předklonu vymačkejte ručníkem vodu a nechte je uschnout přirozenou cestou.

Nechte vlasy schnout přirozeně

Způsob sušení vlasů se často podceňuje, přitom je to alfa a omega pro zdravý vzhled vlasů. Po umytí vlasů z nich pouze šetrně a v předklonu vymačkejte ručníkem vodu a nechte je uschnout přirozenou cestou. Dbejte ale na to, aby byly vlasy suché ještě předtím, než ulehnete do postele. Dle redaktorky z portálu vasenprovlasy.cz pak může dojít k tomu, že se budou kořínky rychleji mastit, což je nežádoucí. Nemáte-li čas a potřebujete vlasy osušit fénem, snažte se pořídit alespoň kvalitní fén s možností fénovat studených vzduchem. Pakliže toto dodržíte, rozdíl bude opravdu znát.

Zdroje: