Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Blíženců a jak k němu přistupovat

Co byste měli vědět o dítěti ve znamení Blíženců a jak k němu přistupovat
Pokud se vaše dítě narodilo v období mezi 21. květnem a 20. červnem, patří do slunečního znamení Blíženců. Přišlo na svět pod nadvládou planety Merkur, která je spojována s komunikací a cestováním. K vlastnostem dítěte bude pravděpodobně patřit citlivost, inteligence a sebevědomí.

Je přátelské

Ještě ani nemusí mluvit a už gestikuluje a žvatlá tak dobře, že lehce upoutá pozornost okolí. Dítě narozené ve znamení Blíženců potřebuje být v centru dění. Pouze s jedním rodičem v domácnosti se bude brzy nudit. 

Je energické

S Blíženci klid nezažijete, ale zábavu zcela určitě. Zřídka zůstane nehybně sedět, potřebuje být neustále v pohybu. Pamatujte si, že malí Blíženci jsou nejšťastnější jako činorodí a aktivní ve společnosti. 

Je oblíbené

Děti ve školce či škole si ho hned oblíbí. Často bývá třídním šaškem nebo vůdcem kolektivu, umí báječně stmelovat lidi kolem sebe. Doma se připravte na časté návštěvy jeho přátel. Vaše rodina se nudit nebude, protože přátelé jsou pro Blížence jako druhá rodina.

Je nepředvídatelné

Narozdíl od Býka nebo Panny, kteří potřebují k životu řád, u Blíženců je to přesně naopak. Blíženci jsou lidé otevření změnám. U malých dětí se jejich vrstevnatost může projevovat nepravidelným spánkem či roztěkaností.

Těžko se rozhoduje

Spěcháte-li, neptejte se Blížence, jakou si dá zmrzlinu, mohli byste se s ním pěkně zaseknout. Čeká-li celý zájezdový autobus na jednoho opožděnce, s největší pravděpodobností je to Blíženec. Možná právě vybírá, kterou tyčinku si koupí ke svačině. S vaším dítětem to bude podobné. Chcete-li mu dát na vybranou, vyhraďte si na to vždy dostatek času. 

Je netrpělivé

Když si však vybírá někdo jiný, Blíženec je velmi netrpělivý. Na jednom místě dlouho nevydrží, hlavně tedy v dětském věku.

Také není fanouškem přílišného hluku a zmatku, i když ono samo dokáže někdy způsobit pěkný chaos. 

Miluje legraci

Rozveselit Blížence není těžké, legrace se chytne okamžitě. Už jako miminko se na vás bude culit a vyžadovat, abyste jej bavili od rána do večera.

Jak přistupovat k dítěti narozeném ve znamení Blíženců:

  • Berte své dítě co nejčastěji mezi lidi. Je to ideální dítě, které můžete vzít do práce. Bude naprosto spokojené. 
  • Malý Blíženec potřebuje stabilní a pevné vedení, které mu pomůže v jeho rozhodování a následném dodržení toho, co si zvolil. 
  • Jakmile je váš malý vzhůru, buďte na pozoru a ubezpečte se, že všechny nebezpečné předměty jsou z jeho dosahu. Blíženec je průzkumník, který si nenechá ujít žádnou zábavu. 

Zdroj:

  • autorský text