Curly Girl aneb skvělá metoda pro kudrnaté vlasy

Curly Girl aneb skvělá metoda pro kudrnaté vlasy
Už jako malé dívky jste měly krásně kudrnaté vlasy, ale buď jste o ně v dospívání přišly, nebo se vám zničily častým žehlením a foukáním?

Metoda Curly Girl vaše poškozené kadeře nejen uzdraví, ale dodá jim lesk – a rozhodně po ní nebudete vypadat, jako byste prošly roštím. Zbavíte se i nechtěného krepatění a jiných potíží.

Zdroj: Autor: Sofia Zhuravetc / Shutterstock

Pro koho je metoda Curly Girl určená?

Tuto metodu by měly vyzkoušet všechny ženy, které místo kudrlin mají jen poničené krepatící se vlasy. Využijí ji však všichni, kdo mají vlnité až kudrnaté kadeře, které jsou však zplihlé a nedrží svůj původní tvar. Ale ženám, které mají vlasy rovné, tato metoda nepomůže. Bohužel to nefunguje tak, že by se jejich vlasy samy od sebe začaly přirozeně vlnit, a tak se tyto dámy budou muset stále spoléhat na kulmy na vlasy nebo natáčky.

Tuto metodu by měly vyzkoušet všechny ženy, které místo kudrlin mají jen poničené krepatící se vlasy.

V čem spočívá tato metoda?

Abyste měla krásné a přirozeně se vlnící kadeře, musíte dodržet tento postup:

  1. Vlasy si myjte pouze dvakrát až třikrát týdně.
  2. Nesmíte na své kadeře používat žádný přístroj vysílající teplo, proto všechny své fény, kulmy nebo žehličky rovnou zamkněte někam do skříně.
  3. Kosmetické přípravky, které budete používat, musí být bez přidaného silikonu a alkoholu.
  4. Vlasy si vysoušejte pouze bavlněným starým tričkem.

Dodržujte metodu svědomitě

Metoda Curly Girl pracuje s přirozenými kadeřemi a tím, co je pro ně dobré. Proto při používání této metody nesmíte postup nikterak porušit. Jen tak docílíte toho, že budete mít opět krásné kadeře, jako v době, kdy jste byla ještě malá holčička. Vaše vlasy prostě potřebují speciální přístup, protože mají citlivou strukturu, která se dokáže snadno poničit, a to má za následek nepřirozené kudrliny, v horším případě krepatění vlasu.

Tato metoda je velmi šetrná k vašim vlasům, proto na ni nezapomínejte. Dokonalé kadeře za to rozhodně stojí.

Zdroj: