Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě vodní znamení

Víte, jakého elementu je vaše znamení zvěrokruhu? Možná jste právě vodní znamení
Topíte se ve vlastních emocích? Nedělá vám problém odhadnout pocity druhých, ale sami se před světem uzavíráte? Pak jste možná znamení vody. Zjistěte, jak pracovat se svým vnitřním světem a jakých elementů se vyvarovat.

Co charakterizuje znamení vody?

Vodní znamení jsou ze všech elementů nejemotivnější. Jsou citlivá, vysoce intuitivní a emocionálně hluboká. Senzibilita je předurčuje k dráze umělce, navíc jsou velmi nápaditá a kreativní. Dokážou se vcítit do pocitů druhých a rádi o ostatní pečují. Svůj rodinný a domácí život berou velmi vážně, což z nich dělá milující partnery.

Na druhou stranu mají tendenci si své partnery idealizovat a připoutat se k nim, a protože jsou velmi citlivá, je pro ně rozchod vždy bolestivý. Jelikož si i nevinné poznámky berou osobně, bývají náladová a podezřívavá. Tak jak je pro ně jednoduché vcítit se do okolí, tak sami mají problém s otevřením se a vyjádřením svých pocitů. Nejdůležitější je pro ně bezpečnost, neboť voda bez nádoby vyschne a zmizí.

Patříte mezi vodní znamení?

 

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Z vodních znamení jste nejvíce fixováni na domov, který by měl být hlavně uklidňující a útulný. Jste pod vlivem Měsíce, proto jsou pro vás zásadní témata spjatá se zemskou družící, jako jsou intuice, emoce a vzpomínky. Stejně jako Měsíc odráží sluneční záření, odrážíte jako zrcadlo energii kolem sebe.

Štír (24. 10. – 22. 11.)

Jste hlubocí a tajemní jako hlubiny oceánu a na první pohled můžete ostatní zastrašit. Ostatní čtete jako knihu, ale sami své pocity najevo nedáváte. Vládne vám planeta Pluto, která se zabývá tématy jako je síla a regenerace. Je důležité, abyste se naučili nechat věci jen tak plynout a čas od času se někomu otevřít.

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Podobáte se moudrému, ale výstřednímu stařešinovi, ve kterém má okolí potíže se vyznat. Jste ovládáni Neptunem, což je planeta snů a spirituality, máte svůj vnitřní svět s intenzivním snovým životem. Patříte mezi proměnlivá znamení, jste přizpůsobiví a kreativní a více než logika je pro vás důležitá energie a emocionalita.

Jak můžete jako vodní znamení najít rovnováhu?

Abyste došli k vnitřní rovnováze, najděte způsob, jak pracovat se svými emocemi. Stejně jako proud vody, je potřeba ovládnout tok vašich pocitů, abyste se v nich neutopili, účinná je například práce s vlastním dechem. Nezapomeňte ani na aktivní pohyb, který podpoří propojení těla a duše. Vhodná je jóga nebo jakýkoliv sport u vody, kde si budete připadat jako doma. 

Jak se hodí ostatní elementy k vodě?

Voda a voda

Tato kombinace může být buď velmi dobrá, nebo velmi špatná. Jelikož voda představuje emoce, pak se dvě vodní znamení mohou navzájem pozvednout a nechat vztah vzkvétat, nebo se mohou navzájem táhnout dolů kvůli utápění se v negativitě. Jako vždy je důležitá komunikace.

Voda a země

Je to skvělá kombinace energií, které mohou dobře fungovat a podporovat zdravé a vyvážené partnerství. Voda uklidňuje a doplňuje Zemi a Země vodu usměrňuje. Může to být velmi kreativní tandem, který vytvoří skvělý tým. Kompatibilita mezi těmito dvěma elementy naznačuje, že jsou pro sebe dobrými partnery a jejich blahobyt může ve společnosti toho druhého vzkvétat.

Voda a vzduch

Zatímco voda je ráda unášena vlastním tempem a jemně proudí ve svém čase a rytmu, vzduch bude chtít vytvářet pohyb a věci měnit. To, co se zdálo vzrušující, může přejít do intenzivního emocionálního odporu a místo harmonického vztahu budete čelit bouřím na moři.

Voda a oheň

Nejméně stabilní kombinace živlů ze všech. Vodní znamení bude pro ohnivé příliš emocionálně složité a voda bude navzdory svému přesvědčení hnána energickým ohněm. Voda nebude chápat výbušnou povahu ohně a ten zase neporozumí nerozhodnosti vody.

 

Zdroje: