Víte, jaký talisman se hodí k vašemu znamení?

Víte, jaký talisman se hodí k vašemu znamení?
Je celkem 12 znamení zvěrokruhu. Každé má svoje výhody i nevýhody, které činí obrovské rozdíly ve vašem životě. Ale co když se zlých vlastností chceme zbavit? Pojďme se podívat, co za talisman vám může pomoct.

Beran

Berani jsou známí svou pracovitostí. Jdou si za svým cílem, ale často se kvůli tomu i udřou. Jsou netrpěliví, riskují a nevnímají nebezpečí, do kterého se vrhnou. Proto se k nim hodí talismany štěstí a ochrany jako např. zlatá podkova, malý andílek, klíč či čtyřlístek. 

Býk

Býci jsou většinou pomalí a nerozhodní. Potřebují něco, co jim dodá odvahu a zbaví je zlých závislostí. Pomůže jim např. zlatá beruška pro štěstí, úspěch a prosperitu nebo zlatý pták, nejčastěji sokol jako znamení odvahy a touhy po svobodě. Je vhodný také symbol venuše, pro ženskost a krásu nebo číslo 7.

Blíženci

Blíženci jsou družní a společenští. Stále se snaží dozvědět víc a rádi mluví, ale ve skupině lidí zapomínají sami na sebe. Jako talisman poslouží čtverec, který má iniciálu nebo celé jejich jméno nebo kříž, který je nejen znamením křesťanů, ale také symbolikou čtyř světových stran. Při pohledu na něj si totiž připomenou, kdo jsou, a urovnají si myšlenky.

Rak

Rak je velice empatický, citlivý a vnímaví. Jsou založení na emocích a rádi pomáhají ostatním, a přesto je potěší, když si vybudují respekt. Pro jejich emoční citlivost jsou talismany velice důležité. Ideální je pro ně talisman ve tvaru měsíce buď ze stříbra nebo z měsíčního kamene. Pomáhá i beruška, čtyřlístek nebo malé srdíčko pro štěstí v lásce, protože ta je pro ně velice důležitá.

Lev

Lev je rodilý vůdce a je často v centru pozornosti. Těžko snáší kritiku a potřebuje obdiv. Nejlepší talisman pro lva je drahokam, slunce ze zlata, který symbolizuje energii a sílu jedince. Tu budou ve své kariéře potřebovat.

Panna

Panna je zemské znamení a často potřebuje půdu a květiny. Někdy trpí až přehnanou pečlivostí za účelem dosáhnutí dokonalosti. Proto potřebuje talisman ve tvaru jejího nejlepšího přítele. Květiny, většinou lilie, která představuje nevinnost, čistotu a věrnost, nebo tzv. zlé oko, které pohlcuje zlé duchy.

Váhy

Váhy dokážou ocenit krásu věcí i lidí a také lásku. Jsou velice estetické a touží po harmonii, lásce a kráse. Proto je pro ně vhodný talisman ve tvaru trojúhelníku pro štěstí nebo srdce připomínající lásku či miniatura jejich oblíbeného uměleckého díla, které jim připomene krásu a estetiku světa.

Štír

Štíři jsou silní a sebevědomí, ale výjimečně mohou přijít chvíle, kdy si jedinci přijdou slabí a někdy se objeví problémy a s nimi i pochybnosti, zda je zvládnou. Proto by měli mít talisman v podobě samotného štíra, se kterým si vzpomenou, kdo jsou, nebo železné podkovy ve znamení síly.

Střelec

Střelci cestují, mají rádi svobodu, zbavují se závislostí, jak to jen jde, a neradi něco plánují. Jednají dokonce impulzivně, čímž se někdy dostávají do špatných situací. Jako talisman poslouží nějaká připomínka z cest, která jim připomene své úspěchy nebo králičí noha.

Kozoroh

Kozoroh je materiálně založené znamení. Nejvíce na něj působí nějaká zajímavá mince, která jako talisman zcela poslouží. Jen se ujistěte, ať svůj talisman omylem neutratíte. Při rozhodování si můžete mincí hodit a doufat, že vám dobře poradí. Můžete pro ně také vzít ten pravý symbol štěstí – čtyřlístek.

Vodnář

Vodnáři jsou především idealisti. Mají rádi polodrahokamy, jako jsou tyrkys či ametyst a také hvězdy, které symbolizují naději a překvapivě působí i cvrčci jako symbol harmonie.

Ryby

Ryby mají nejblíže ze všech znamení k vodě. Skvěle poslouží lapač snů nebo talisman, který souvisí s vodou, např. kamínek z řeky nebo mušle, kterou sama ryba (osoba) našla.

 

Zdroje: