Raci jako matky: Co dělají tyto citlivé maminky ve výchově dobře, a co by naopak mohly změnit?

Raci jako matky: Co dělají tyto citlivé maminky ve výchově dobře, a co by naopak mohly změnit?
Raci jsou rodinnými typy a už odmala se chovají jako maminky. O své blízké se starají a snaží se jim dopřávat jen to nejlepší. Jsou také hodně empatičtí a citliví, takže vám umí porozumět i beze slov. Právě to z žen ve znamení Raka dělá tak skvělé maminky. V čem by se ale mohly zlepšit?

Mateřské pudy mají od přírody

Raci jsou pro rodinu skutečně narození. Není tedy divu, že Račice už od dětství zastávají mateřskou roli u svých sourozenců, kamarádů, mazlíčků i hraček. Právě Račí holčičky si nejčastěji hrají s panenkami a jezdí s kočárky po ulici. Mateřské pudy jsou u nich tedy vrozené a nemusí se je po narození miminka vůbec snažit hledat.

Používají je totiž celý svůj život. Když se stanou maminkami, jsou však tyto instinkty ještě mnohem intenzivnější. Své děti chrání za všech okolností a vždy se starají o to, aby se cítili co nejlépe. Na mateřství jsou připravené v každém věku a tato jejich pečující a starostlivá stránka je neopouští ani ve vyšším věku.

Na druhou stranu se své děti občas snaží chránit až moc a nedávají jim moc prostoru k osamostatnění. Jejich děti jsou na ně proto často fixované a bojí se dělat cokoliv bez nich. Měly by se o ně tedy přestat tolik bát a dovolovat jim, aby si některé věci vyzkoušely samy.

Rodina nadevše

Rodina je pro Raky hodnotou, kolem které se točí celý jejich svět. Pro Račí maminky není nic důležitějšího než jejich nejbližší lidé, se kterými tvoří společný domov. Potřebují mít své milované členy rodiny kolem sebe, jinak v životě nedokážou být šťastní. Milují rodinné oslavy a sešlosti, takže si nenechají ujít žádnou příležitost k uspořádání nějaké podobné akce.

Také se postarají o to, aby jejich děti měly to nejlepší dětství, na které budou do smrti s láskou vzpomínat. Obětují kvůli tomu i čas, který by potřebovaly pro sebe, protože radost jejich dětí je pro ně tou největší odměnou. Jejich děti proto zažívají ty nejlepší narozeninové oslavy, rodinné dovolené nebo dobrodružné výlety.

Protože na sebe ale Račice kvůli dětem zapomínají a jsou hodně emotivní, mohou se všechny jejich potlačované emoce dostat na povrch v tu nejhorší možnou chvíli. Vše prožívají hodně hluboce, takže když se stane něco, nad čím by ostatní jen mávli rukou, Račí maminky si to berou k srdci.

Děti ale nemůžete brát pořád vážně. Často ani neví, že říkají něco, čím by vás mohly ranit. Maminky ve znamení Raka by tedy měly takové situace brát s větším nadhledem a nekomplikovat si takovými starostmi život.

Jsou milující a klidné

Raci s druhými sdílí spoustu lásky ještě dříve, než se stanou rodiči. Není tedy s podivem, že v mateřství je jejich náklonnost ještě mnohonásobně větší. Račí maminky své děti ale obklopují takovou láskou, kterou si některé děti ani nedovedou představit. Jejich děti proto nikdy nepochybují o tom, že je mají rády.

Račice navíc mají velkou trpělivost a dokáží vydržet i ty největší lumpárny. Rozhodit je dokáže snad jen to, kdyby se někdo pokusil jejich rodinu ohrozit nebo ublížit jejich dětem.

rodina zdroj: Judy Grond / Shutterstock

Kvůli tomu, že Račí maminky svým dětem dávají tolik lásky a snaží se jim ve všem vyjít vstříc, je pro ně těžké získat si respekt. Často je totiž děti neberou jako autoritu, protože vědí, že snadno dosáhnou toho, co chtějí. Račice by si tedy měly stanovit své hranice a ukázat jim, kdo je doma pánem. Konfliktům se totiž nedá jen neustále vyhýbat.

Jsou hodně citlivé

Jak už víte, maminky narozené v Raku jsou hodně citlivé a emotivní. Jejich oslavy a dovolené budou proto vždy nezapomenutelné, protože umí skutečně hrát na city. Také se postarají o to, aby jejich děti na své zážitky nikdy nezapomněly, a pořídí jim několik fotoalb a vzpomínkových předmětů. Do dětí se navíc umí vcítit a rády je tedy podporují ve všem, co mají rádi.

Horší je, že když Raci nemají nejlepší den, mohou se jim měnit nálady snad každých pět minut. Protože se řídí svými emocemi, je někdy těžké předvídat, co zrovna udělají. Někdy je pro ně tedy lepší se vybrečet a dětem se věnovat, až se zase vzpamatují.

Zdroj článku: