Znamení, která s oblibou kritizují a na sociálních sítích se z nich stávají hateři. Najdete se mezi nimi?

Znamení, která s oblibou kritizují a na sociálních sítích se z nich stávají hateři. Najdete se mezi nimi?
Kritika nemusí být vždy na škodu. Může naopak inspirovat a pomáhat ke zlepšení. Tato znamení však nemají v úmyslu pomáhat, spíše si kritizování nadmíru užívají. Někdy to u nich není na první pohled poznat, ale právě tito lidé se skrývají za nenávistnými komentáři. Znáte někoho takového?

Panna

Panny jsou přehnaně perfekcionistické a mají vysoké nároky i samy na sebe. Očekávají od sebe maximum, a když ho nejsou schopné dosáhnout, kritizují se za to. Podobně to však mají i s ostatními lidmi. Soudí totiž každý jejich krok, a když někdo udělá něco jen o trochu jinak, než by očekávaly, vyvádí je to z míry. Když se jim tedy něco nezdá, nešetří kritickými a nenávistnými komentáři. A to na internetu i v realitě. Jsou až přehnaně sebevědomé, protože věří, že právě ony umí vše udělat nejlépe. Proto nikomu jen tak nevěří a soudí druhé od první chvíle, co je poznají.

Když je tedy někdo mimořádně vytáčí vším, co dělá, čehož není až tak těžké dosáhnout, nebojí se zanechat mu nějaký nepříjemný komentář. Říkají si, že mu jejich rada třeba pomůže k tomu, aby byl o něco blíž k jejich perfektnímu ideálu, ale ve skutečnosti si to jen opravdu užívají.

Kozoroh

Kozorozi jsou pracovití a spolehliví a zakládají si na své profesionalitě a schopnostech. Vědí přesně, co mají dělat a věří, že to dělají tím nejlepším možným způsobem. Neradi si nechávají do svých věcí mluvit, takže když jim připadá, že o nich někdo pochybuje, nevydrží moc dlouho mlčet. Jejich přístup k druhým je přirozeně negativní a pochybovačný, takže neznámé lidi soudí a jsou vůči nim nedůvěřiví.

Kritiku nemají přímo v oblibě. Sami ji totiž vůbec nesnesou a nenávidí, když se jim někdo snaží radit. Když se ale cítí dotčeně a připadá jim, že o jejich postupech někdo pochybuje, nevidí jinou možnost. Začnou daného člověka nenávidět a otevřeně ho kritizovat. Nenávistné komentáře tedy používají spíše jako zbraň před radami a kritikou druhých, ale mohou jich využít také pokud někdo kritizuje to, čemu věří a čím se v životě řídí.

Beran

Berani jsou známí pro svou tvrdohlavost a skutečně je nic nepřinutí změnit názor. Myslí, že pravdu mají vždy jen oni, podobně jako Panny, a každý názor, který se od toho jejich liší, tedy musí být špatný. Za svou pravdu umí tvrdě bojovat a nenechají si ji jen tak vymluvit.

Navíc jsou opravdu upřímní a nebojí se proto každému říct přesně to, co si o nich myslí. Ani na internetových fórech nebo sociálních sítích se tedy neřadí mezi zdrženlivé uživatele a vyjadřují se naprosto otevřeně. U nich to ale není tak, že by se skrývali za anonymitu online světa. To samé by vám totiž dokázali říct přímo do očí. Nesnažte se je ale přesvědčit o něčem jiném, s nimi stejně nepohnete. Alespoň ale víte, že to myslí vážně a nesnaží se vás jen zbytečně urážet.