Znamení, která tráví nejvíce času na sociálních sítích a často mají nakročeno k závislosti

Znamení, která tráví nejvíce času na sociálních sítích a často mají nakročeno k závislosti
Závislost na sociálních sítích už v dnešní době není nic neobvyklého. Dostat se do ní může sice každý, nicméně někteří k ní mají větší předpoklady než druzí. Těchto pět znamení tráví online nejvíce času ze všech, ale každé z nich z rozdílných důvodů. Měli byste svůj čas u obrazovky omezit i vy?

Štír

Štíři sociální sítě na jednu stranu nesnáší pro jejich falešnost a lživé příspěvky některých uživatelů, ale zároveň je rádi používají ke zjišťování informací z celého světa i svého nejbližšího okolí. Ve společnosti jsou uzavření a tišší, takže se ani na sociálních sítích většinou moc neprojevují.

Používají je hlavně k pozorování zážitků druhých a hledání zajímavých informací nebo zpráv. Když si o vás něco potřebují zjistit, umí k tomu sociální sítě dobře využít. Dávejte si na ně pozor. Jsou totiž hodně nenápadní, ale dokáží na vašem profilu najít každičký detail o vašem životě.

Blíženci

Blíženci patří mezi lidi, kteří mobil berou do ruky hned po probuzení. Musí si přece zkontrolovat, jestli jim nepřišla nová zpráva nebo někdo neokomentoval jejich poslední příspěvek. Díky jejich přátelskému a společenskému chování sociální sítě milují a tráví na nich snad všechen svůj volný čas. Sami však nepřispívají moc často. Než přidají nějakou fotku, pořádně si to rozmyslí, protože pro ně musí něco znamenat.

Nejvíce času online tedy věnují spíše konverzacím a jiným interakcím s ostatnimi. Nejraději proto zakládají facebookové skupiny, do nějakých se přidávají, komentují příspěvky svých přátel nebo září ve skupinových chatech. Největší radost jim totiž udělá, když mohou vyjádřit svůj názor a s někým ho sdílet.

Lev

Lvi berou svůj profil jako divadelní pódium s prostorem pro svou vlastní show. Chtějí se na něm vyjádřit, ale zároveň zaujmout co nejvíce lidí a získat si jejich obdiv. Často tedy přidávají fotky jen kvůli lajkům, ne proto, že by pro ně měly nějaký význam. Touží být středem pozornosti a nevadí jim, když je druzí soudí, a proto umí druhé snadno zaujmout svým sebevědomím, charismatem a optimismem. Jejich fotky jsou hravé a veselé a snaží se na nich ukázat, jak skvělý život mají (i když to někdy není tak úplně pravda). Snadno se tak stanou influencery nebo celebritami a umí si své chvíle slávy patřičně užívat.

Beran

Berani u ničeho moc dlouho nevydrží a snadno se přestávají soustředit, takže sociální sítě jsou pro ně jakýmsi rozptýlením v nudné rutině. Navíc umí být trochu sebestřední, takže se ve svých příspěvcích rádi chlubí svými úspěchy a zážitky.

Vlastně jim nezáleží na tom, kdo jejich fotky uvidí, hlavní pro ně je, aby jim je záviděli. Chtějí, aby všichni viděli, jaká dobrodružství každý den zažívají. Snadno si tedy umí vypěstovat závislost na častém přispívání a neustálém sledování lajků. Užívají si také, když mohou někoho opravit a dokázat, že jsou chytřejší než ostatní. Proto často čtou všemožná diskuzní fóra nebo se pouští do hádek v komentářích. Potřebují si zkrátka trochu zasoutěžit, a to i mimo realitu.

Střelec

Střelci mají rádi pozornost, ale sociální sítě neberou až tak vážně. Je to pro ně spíše zábava, tak jako celý život. Ke svému profilu přistupují s vtipem a přispívají hlavně proto, že jsou zvědaví na odpovědi a komentáře svých sledujících.

Rádi s nimi totiž začnou konverzaci, i kdyby je vůbec neznali. Žijí zajímavým způsobem života a rádi zažívají nová dobrodružství, ale nepotřebují to nutně sdílet s ostatními. Na sociálních sítích je pro ně důležité spíše spojení s lidmi a navazování kontaktů, podobně jako u Blíženců. Pokud se ale chtějí stát influencery, mají velkou šanci, že se se svým smyslem pro humor a zajímavými historkami uchytí.