Nejcyničtější znamení zvěrokruhu

Nejcyničtější znamení zvěrokruhu
Cynik je někdo, kdo má radost, když dochází k cizímu neštěstí. Ačkoliv mezi námi není takových lidí mnoho, někteří jedinci se zde přece jen najdou. Zkontrolujte si, zda nepatříte do jednoho ze znamení, v nichž se cynici rodí nejvíce.

Štír (24. října – 21. listopadu)

Nikdy nedůvěřujete cizím lidem. Pokud se někomu jinému stane obrovské neštěstí, máte z toho upřímnou radost. Sympatii a citlivost považujete za absolutní slabost, jíž byste se měli vyhýbat velkým obloukem. Jste si vědomi i těch temnějších stránek života a zároveň jste dost opatrní na to, abyste neudělali nějakou chybu. Vysmíváte se komukoliv, kdo si toto neuvědomí.

S vámi nešťastník pyká za své chyby mnohonásobně více než bez vás. Chcete si své skutečné emoce nechat pro sebe a neprojevovat slabost, proto patříte do jednoho z nejcyničtějších znamení zvěrokruhu.

Kozoroh (22. prosince – 19. ledna)

Máte tvrdou skořápku, ovšem ze všeho nejvíce se bojíte zklamání a opuštění. Právě proto se často přetvařujete a vysmíváte se lidem, kterým se zrovna v životě nedaří, přestože s nimi soucítíte. Svůj cynismus projevujete zejména zpochybňováním všeho, co druzí lidé považují za správné, a vysmíváte se tomu.

Bojíte se, že zklamání, která jste zažili v minulosti, se budou opakovat v budoucnu, tudíž se svým někdy až příliš cynickým jednáním chráníte před zklamáním, která se mohou prolínat do přítomnosti. Abyste se ochránili, dokážete být velmi kreativní.

Střelec (22. listopadu – 21. prosince)

Navenek vypadáte opravdu mile a přátelsky, avšak jakmile vás lidé poznají hlouběji, mohou být velmi zklamaní vaším chováním. Vaše cynická stránka, kterou odhalíte až později, dokáže lidi pěkně podráždit. Jakmile máte svůj den, neberete si servítky v tom, co říkáte a jak jednáte.

Pokud vás někdo naštve, ať již chtěně, nebo nechtěně, může si být jist, že vy mu jeho chování oplatíte ve větším měřítku. Můžete vědět, že to, co uděláte, nebude správné, ale nemůžete si pomoci. Nenápadně zaútočíte v té nejcitlivější oblasti dané osoby a v tu chvíli vás nezajímá, jak se dotyčná osoba bude cítit.

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Také vy dokážete být pěkně cyničtí. Snažíte se o to, aby svět byl lepším místem pro všechny, a také jste si vědomi, že ne všichni lidé sní o tomtéž. Proto se někdy chováte arogantně a nevděčně, budíte pocit, že nemáte žádné city. Ve skutečnosti tímto činem oplácíte ostatním, jak se k celému světu chovají. Hodláte až do konce svého života žít přítomností, přestože si přejete lepší budoucnost.

Pokud však vidíte, že vaše společnost nefunguje tak, aby zajistila lepší zítřky, máte tendenci žít jen pro sebe v beznaději a podkopávat nohy každému, kdo vám kdy ublížil.

Zdroj článku: