Kdy budu mít dítě? Která znamení jsou rodinné typy a která se do rodičovství příliš nehrnou?

Kdy budu mít dítě? Která znamení jsou rodinné typy a která se do rodičovství příliš nehrnou?
Kdy byste měli mít prvního potomka vám hvězdy rozhodně říci nedokážou ovšem mohou vám alespoň poradit, zda je ten správný čas na dítě či zda máte ve vínku spíše než rodinné záležitosti budování kariéry a užívání si života. Usnadněte si rozhodování na základě svého znamení. Pojďme na to!

Beran

Berani se zpravidla do rodičovství příliš nehrnou. Jejich denní rozvrh si za žádnou cenu nechtějí nechat narušit malým členem rodiny, který by byl zcela závislý na jejich péči. Pro berany je tak vhodné o založení rodiny uvažovat v poměrně útlém věku, kdy se Beran dokáže přizpůsobit potřebám dítěte lépe než ve vyšším věku.

Býk

Býci se řadí mezi velmi starostlivé rodiče, kteří se svým dětem věnují maximálně jak mohou. Býci ovšem nesnesou, když jim začne klesat jejich životní standard, a proto potřebují dobrého partnera k založení rodiny, který je dokáže zabezpečit po všech stránkách.

Blíženci

Blíženci si pořizují děti spíše později nežli dříve. Ženy totiž velmi často prahnou po úspěšné kariéře a osobním rozvoji než po přebalování dětí. Muži mají s rodičovstvím také značné problémy, jelikož by chtěli být co možná nejdelší možnou dobu zcela volní a nezávislí. V momentě, kdy ovšem Blížencům začnou tikat jejich biologické hodiny, k dítěti se přece jen rozhodnout a po narození pro ně udělají první a poslední.

Rak

Raci jsou velmi citliví a dělají velmi unáhlená rozhodnutí. Pokud Rak čeká potomka v útlém věku, chová se k němu empaticky a laskavě. Pokud má potomka v pozdějším věku, často působí až moc upjatě a obává se odchodu dítěte z rodinného hnízda.

Lev

Lev je jednoduše naprosto ukázkový rodinný typ. Jediné, co Lev ke svému štěstí potřebuje, je mít vedle sebe vhodného partnera, se kterými si dítě bude ochoten pořídit. V opačném případě bude hledat lásku i poměrně dlouhou dobu. Lvice si hledají velmi silné jedince, kteří musí splnit veškerá jejich poměrně náročná životní kritéria.

Panna

Panny se matkami již rodí. Děti chtějí mít poměrně brzy a v přípravě na těhotenství i samotnou východu dítěte jsou velmi pečlivé. Samozřejmě také musí Panna vědět, že je zajištěna po finanční i jiné stránce, aby měli její děti dostatečný komfort. Žít na hromádce s dítětem v malém bytečku je pro ni naprosto nepředstavitelné.

Váhy

Váhy jsou nerozhodné, a tudíž se u nich nelze divit tomu, že mají své první dítě až ve vyšším věku. Jednoduše si nejsou jisté. Váhy se navíc vždy snaží být ve výchově dětí spravedlivé a naprosto nesnášejí rodinné hádky. Pokud na ně ovšem partner tlačí skrze rodičovské povinnosti, zažene tím Váhy do kouta.

Štír

Pro Štíra představuje rodina a také manželství něco skutečně posvátného a zcela významného. Když se Štír zamiluje, je to na celý život a o založení rodiny příliš nepřemýšlí. Jediné, čím si musí být jist je, že je to láska na celý život. O potomky se Štír stará velmi zodpovědně a ochraňuje je natolik, že často vůbec nevidí, jaké jsou jejich nedostatky či slabé stránky.

Střelec

Střelec má velmi dobrodružnou povahu, a tudíž si s výchovou děti a rodičovstvím příliš hlavu nelámu. K rodičovství toto znamení přistupuje zcela optimisticky. Své děti se snaží vzdělávat po všech směrech, avšak i přesto se nikdy nevzdají volnosti a také nezávislosti, kterou tak moc milují. Děti si Střelci více užijí až v pozdějším věku.

Kozoroh

Kozoroh k založení rodiny potřebuje slušné zázemí a také dobré finanční zabezpečení. Pokud toto všechno má, s pořízením dětí příliš neotálí. Nikdy by si Kozoroh nevybral partnera, který by se nedokázal postarat o rodinu.

Vodnář

Vodnáři si často pořizují děti až v momentě, kdy jim začnou tikat jejich biologické hodiny. S dětmi si sice dobře rozumí, ale problémy s jejich výchovou se přece jen časem dostaví. Vodnáři nejsou příliš velitelským typem, což bude v případě rodičovství značný problém.

Ryby

Ryby by si měli potomka pořídit spíše v pozdějším věku. Ženy po nich často touží již dříve, ale dokud se neobjeví ten pravý partner, nepustí se do zakládání rodiny. Muži narozené v tomto znamení se zase do pořizování dětí příliš nehrnou, jelikož milují své koníčky a kariéru.

Zdroj:

  • autorský text