Můžu změnit svého muže? Chtěla bych, aby se mnou trávil víc času doma

Můžu změnit svého muže? Chtěla bych, aby se mnou trávil víc času doma
Můj manžel je na mě velmi hodný a dělá pro mě nesmírně milé věci. Jeho ochotu se mu tak snažím oplácet stejnou měrou. Přesto mi přijde, že se mnou nechce trávit čas. Rozhodla jsem se to tedy změnit.

Muži tráví mimo domácnost více času, je tak třeba jejich zájem o trávení času doma podpořit.

Možná jste někdy slyšeli moudro „buď ženou, které se tvůj muž nemůže dočkat, až se večer vrátí domů“. Já jsem se rozhodla si toto motto vzít k srdci, a začala jsem se sama sebe ptát: Jaké věci by se mému muži líbily? Kvůli čemu by se mohl cítit opravdu výjimečně? Dokážu jej těmito gesty přimět k tomu, aby trávil doma více času?

Jsme již oba před důchodem, ale i tak si myslím, že láska kvete v každém věku. Navíc si myslím, že podobný problém, jako jsem donedávna měla já, může řešit spousta jiných žen. Může se jednat například o manžela, který se po dlouhém pracovním pobytu v zahraničí konečně vrací domů, manžela, který strávil pár dní na služební cestě, nebo manžela, který se zkrátka vrací domů po dlouhém dni v práci. U všech těchto mužů je třeba neustále podporovat pocit toho, aby se doma cítili dobře.

Oba máme spoustu práce

Můj manžel má vlastní firmu, a stejně jako u mnoha jiných profesí, mohou být některé dny v pozici generálního ředitele velké společnosti zkrátka nesnesitelné. Není nic, co bych chtěla udělat víc, když přijde domů než mu projevit uznání za to, že tvrdě pracuje. Tím v žádném případě nechci říct, že bych sama nepracovala. Jsem hrdou matkou a babičkou, a navíc si přivydělávám psaním blogu, kde se snažím lidem radit s životními obtížemi. Pro manžela však chci vytvořit doma prostředí, kam se zkrátka bude rád vracet. Přišla jsem na několik možných řešení, které mohou pomoci i vám.

Buď ženou, které se tvůj muž nemůže dočkat, až se večer vrátí domů
Buď ženou, které se tvůj muž nemůže dočkat, až se večer vrátí domů | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Tipy, jak manžela motivovat k trávení času doma

Naučte se jeho jazyk lásky

Každý manžel je jiný, a každý má svůj specifický jazyk, kterým se snaží vyjádřit pocity ze svého srdce. Někteří muži takto dokáží komunikovat více jazyky. Přečtěte si tedy, jaký je jazyk lásky vašeho manžela, a přemýšlejte o něčem, co by tento jazyk, kterým mluví, uspokojilo. Naladíte se tak na podobnou notu a bude mnohem snazší chápat, jak se cítí.

Buďte pozitivní

Někdy není snadné tvářit se optimisticky, zejména když vám život hází klacky pod nohy. Zachovat si pozitivní přístup, když se váš muž vrací domů, však může opravdu pomoci probudit v něm pocit toho, že je doma rád. Proto se snažte jej hned nezahltit tím, co se vám stihlo za celý den pokazit, a buďte naopak poslem dobrých zpráv.

Podporujte jeho touhu milostnými vzkazy

Poslat svému muži alespoň jednou denně textovou zprávu, ve které mu řeknu, jak jej miluji, dělá někdy divy. Stačí jej lehce rozněžnit stylem „čím jsem si tě tak zasloužila?" nebo něco jako: "už se nemůžu dočkat, až tě uvidím". Uvidíte, že výsledek sami poznáte na vlastní kůži.

Závěrem

Pokud řešíte podobný problém jako já, snad najdete v mém příběhu inspiraci, jak zkusit dát svému muži najevo, že ho máte ráda a záleží vám na něm. Je dobré mít neustále na paměti, že každý člověk je jiný. Věřím však, že své polovičky již alespoň trochu znáte, a dokážete tak vytipovat, čím si přízeň právě vašeho manžela získáte.

Článek se zakládá na příběhu zaslaného naší redakci. Redakce tento zaslaný text pouze upravuje, nezasahuje do jeho stylu a nemění význam. Jelikož chráníme soukromí našich čtenářů, neuvádíme originální jméno autora a změněna jsou i jména uvedená v článku. V případě, že se s námi chcete podělit o váš životní příběh nebo zkušenost, neváhejte a pošlete nám ho na e-mail: pribehy@fajntip.cz. Použité fotografie jsou pouze ilustrační.

Zdroj článku:
  • Autorský text