Podle čínského horoskopu jsme vstoupili do roku buvola, roku vytrvalosti a přátelství

Podle čínského horoskopu jsme vstoupili do roku buvola, roku vytrvalosti a přátelství
Čínský Nový rok je známý také jako lunární nový rok či jarní festival. Podle čínského lunárního kalendáře znamená konec zimy a začátek dlouho očekávaného jara. Co nás čeká v roce kovového buvola? Bude lepší než rok krysy?

Rok krysy se neodehrál úplně podle našich představ. Všechny plány šly stranou a my byli nuceni improvizovat, přijímat řadu změn a jednat kreativně. Krysy jsou vynalézavé a rychle rozpoznají možnosti, které daná příležitost nabízí. Dokážou si poradit téměř v každé situaci a mají podrobně vypracovaný systém náhradních řešení. Ze všech těchto disciplín, které Krysa bravurně zvládá, jsme byli v průběhu roku zkoušeni. Zatímco krysa je pohotová, buvol vyniká ve své uvážlivosti a vytrvalosti. Heslo tohoto roku není: “Zachraň se, kdo můžeš,” ale spíš: “Vytrvej a přispěj, kdo můžeš.”

Buvol je spojován s prvkem země, kde jsou mužské i ženské síly vyrovnány. Společností bude vyžadována zodpovědnost, logické myšlení a tvrdá trpělivá práce. Bude záležet na každém, jak přijme nevyhnutelné změny a vyšší nároky, které nám tento rok předkládá. Není radno odkládat své povinnosti a úkoly. Pro budoucí měsíce platí více než kdy jindy vytrvat ve své práci a neutíkat z náročných situací. Budete-li pečliví a vytrvalí, nemusíte se obávat žádných ztrát. 

Tento rok přeje přátelství, zejména takovému, kde vládne upřímnost a důvěra. Všechny lži a faleš vylezou rychle na povrch, ukáže se, co není stálé a kde chybí energie. Věnujte se proto těm, s kterými chcete i v budoucnu trávit svůj čas. Investice do vztahů se vám vrátí v příštích letech. Stejně tak platí, že pokud jste pečovali o přátelství a vztahy v minulosti, nemusíte se obávat žádných větších změn, neboť čas přeje harmonickým vztahům. 

V tomto roce stále platí, že prevence ve zdraví se nám několikanásobně vrátí. Posilujte proto svou imunitu, choďte na preventivní prohlídky a pečujte o svou kondici. Pokud se chcete zbavit některého ze svých zlozvyků, je ten pravý čas. Už dlouho chcete přestat kouřit nebo jste si všimli, že trávíte u počítače příliš času? Naplánujte si přesný harmonogram a držte se jej. Energie buvola vám pomůže nové návyky upevnit a udržet.  

Patříte ke znamení buvola?

Pokud jste se narodili v letech 1925, 1937, 1949, 1961, 1973, 1985, 1997 nebo 2009 řadíte se k jedincům ve znamení buvola. Mezi celebrity narozené v tomto znamení patří princezna Diana, Barack Obama, Meryl Streepová nebo Jack Nicholson. Z českých osobností to jsou například Eliška Balzerová, Bolek Polívka, Vojtěch Dyk nebo Pavel Kříž.

Buvol je známý svou pracovitostí a spolehlivostí. Pracuje poctivě, ale nepotřebuje být středem pozornosti. Drží se spíš v ústraní a dává přednost kvalitě před kvantitou. Pod maskou klidu však skrývá výbušnost a tvrdohlavost. Než opět získá svou vyrovnanost, je mu lépe osamotě. Pro svou poctivost a trpělivost je obklopený přáteli, pro které je spolehlivou oporou. V práci upřednostňuje přesný rozvrh, ačkoli je schopen naučit se řešit i nepředvídatelné situace, s plánováním si je jistější.

Přestože se tento rok od nás očekává, že pořádně zabereme a budeme respektovat nastavená pravidla, kovový buvol přináší pozitivní energii, která pomůže obnovit důvěryhodné a stabilní prostředí.