Bez ohledu na vaše znamení, tyto práce byste jako muž měl v domácnosti vykonávat vy

Bez ohledu na vaše znamení, tyto práce byste jako muž měl v domácnosti vykonávat vy
Domácnost. Práce. Domácí práce. Spojení těchto dvou slov vytváří bitevní pole tam, kde by běžně vládl mír. Shodnout se na tom, co je práce pro ženy a co pro jejich silnější protějšky, je často nad lidské síly.

Je naprosto běžným jevem, že většina domácích prací zbyde na ženy, ať už se bavíme o úklidu nebo každodenním chystání večeře. Aby šlo však všechno hladce a vaše žena vám mohla i nadále poskytovat servis, na který jste zvyklí, mělo by zase pro vás být svatou povinností zajistit, že vše funguje tak, jak má.

Ženská emancipace a feminismus trochu zamíchaly kartami mužských a ženských prací, takže v tom někdy můžete mít guláš. Co jsou ale bez diskuze práce, které byste jako muž s velkým M měl mít doma pod palcem?

Jako pořádkumilovná nebo spíše pořádkem posedlá Panna (i když některé inklinují k opačnému extrému, čímž je děsné bordelářství, Panny neznají nic mezi tím.), možná budete mít věci trochu ulehčenější, než třeba takový Býk, který je stižen nemocí zvaná Lenost, a tak vykonávání nějakých domácích prací pro vás může být téměř Velkou pardubickou.

Pokud jste ale chaotický Vodnář, který si lítá tak trochu ve svém vlastním světě, budete muset číst následující řádky opravdu pozorně. Co jsou tedy ony činnosti, které by vám partnerka neměla každého půl roku připomínat?

Sekání trávníku, zdroj: nieriss / Shutterstock

Typicky mužské domácí práce zahrnují (minimálně):

  • Péči o auto (Přece nechcete, aby ve vašem miláčkovi partnerka měnila třeba olej.)

  • Tahání jakýchkoli těžkých věcí, ať už se bavíme o vynášení popelnic nebo DOPLNIT, přece byste se s tím nenechali trápit svou něžnější polovičku.

  • Čištění ucpaného odpadu

  • Zajištění fungování všech zařízení v domácnosti, od pračky až po ledničku (Jak má asi ženská vysávat nebo vařit oběd pro celou rodinu bez fungujících přístrojů, že jo?)

  • Oprava rozbitých hraček

  • Sekání trávníku (Pokud nějaký máte, pokud ne, jste za vodou, máte o práci méně.)

  • Sestavování nábytku

  • Studium manuálů u nových přístrojů (To aby to ranní kafe bylo oukej.)

  • Odšroubování těsného víčka u zavařeniny (Chcete přece tu večeři, no ne?)

K hladkému fungování domácnosti a také partnerskému vztahu prospěje, když funguje spolupráce a ženy a muži se vzájemně doplňují.

Zdroje článku: