Jak s láskou pečovat o své poprsí

Jak s láskou pečovat o své poprsí
Jakou péči můžeme věnovat svému poprsí a jak přispět ke spokojenosti se svými přednostmi. Co můžeme udělat pro krásná a pevná prsa?

Správné držení těla

Nejhorší vliv na kvalitu poprsí má nevhodné držení těla, špatná chůze a sedavé zaměstnání. Všem těmto neblahým jevům můžeme předcházet správným cvičením na zpevnění svalů v oblasti zad, břicha a hrudi.

Opatrně s častými dietami 

Kráse prsou rozhodně nepřidají různé redukční diety, neboť právě v těchto partiích většina žen hubne nejdříve, a ztráta objemu se projeví ztrátou pevnosti. Pokud k dietám dochází nárazově nebo několikrát po sobě, s krásným vzhledem plných tvarů se můžeme zpravidla nadobro rozloučit.

Čtěte také: Vlasy jako Zlatovláska aneb jak správně pečovat o vaši hřívu

Pozor na ostré slunce

Jemnosti a hebkosti ňader neprospěje intenzivní a dlouhodobé vystavování prudkému slunci.

Chvála otužování

Ke zpevnění prsou přispějeme častým otužováním. Několikrát týdně dopřejme svým prsům krátkou studenou sprchu, která pomůže jejich prokrvení. Následovat by mělo ošetření vhodným hydratačním krémem. Před hydratací je doporučena aplikace šťávy z čerstvých citrusů. Úžasného účinku můžeme dosáhnout masáží ledovými kostkami, kterými pomalu kroužíme po pleti ňader, do péče můžeme zapojit i své partnery.

Čtěte také: Pleťové masky – co vše doma můžeme využít, aby naše pleť vypadala čistě a mladě

Střídání podprsenek

Pevnost a elastičnost poprsí můžeme podpořit správnou podprsenkou, a to zejména při pohybu Podprsenky bychom měli střídat – na sport prodyšnou sportovní, do společnosti vyztuženou nebo polovyztuženou a doma žádnou. Podprsenku nenosíme pořád, obzvlášť mladým dívkám se vytváří přirozené elastické tkáně a podprsenka tomuto procesu brání. 

Čtěte také: Ženské přednosti podle znamení zvěrokruhu. Poznejte, v čem je skryto kouzlo vaší krásy

V neposlední řadě bychom neměly podceňovat lékařská vyšetření a zejména v pozdějším věku alespoň 1x ročně navštívit specialistu. Můžeme tím předejít možným problémům nebo případné neduhy pomoci včas odhalit.