Horoskop podle run: 24 symbolů, které propojují tajemství dávných věků s přítomností

Horoskop podle run: 24 symbolů, které propojují tajemství dávných věků s přítomností
Severské runy jsou tajemné symboly, které v sobě nesou poselství dávné moudrosti. Pro štěstí se vyrývaly do mečů a na ochranné destičky, malovaly se na kolébky, či přímo na kůži. Každá runa má hluboký význam, jež vám může podle data narození napovědět, jak procházet životem s ochranným štítem.

Pertho - figurka (13. 1. - 27. 1.)

Runa spojená s ženskou energii, symbolizuje hru, osud a štěstí. V životě postupujete podle pravidel, tak abyste při hře neztráceli sami sebe. 

Algiz - ochrana (28. 1. - 11. 2.)

Symbol otevřené ruky či letící labutě přináší silnou ochranu nejen vám, ale skrze vás i lidem ve vaší blízkosti. Můžete mít pocit, že musíte nad všemi dohlížet, občas se uvolněte a nechte i ostatním trochu prostoru. 

Sowulo - slunce (12. 2. - 26. 2.)

Talisman vítězství, sebevědomí a štěstí. Jste okouzlující osobnost, která má na lidi okolo vás velký vliv. Pozor však na příliš jasu, zkuste zmírnit svůj žár a naučte se také naslouchat druhým.

Teiwat - Týr (27. 2. - 13. 3.)

Symbol mužské plodné síly, vůle a vitality. Náleží spravedlivému bohu Týrovi. I vy máte ten dar být spravedliví. Nečiňte však rozhodnutí náhle a bez podkladů. Neuváženost a zbrklost přináší většinou jen prohru. 

Berkana - bříza (14. 3. - 29. 3.)

Runa domova, rodiny a nových začátků. Stejně jako bříza máte léčivé schopnosti, ale jste také náchylní ke zranitelnosti. Smiřte se s bolestí, kterou život občas přináší a naučte se odpouštět. 

Ehwaz - kůň (30. 3. - 13. 4.)

Značí pohyb, komunikaci a poselství. Jste ideálním společníkem, lidem kolem sebe rozdáváte radost a nadšení. Dávejte si pozor na závislosti jakéhokoliv druhu, život nenabízí pouze potěšení.

Manna - muž (14. 4. - 28. 4.)

Tento symbol znázorňuje člověka v jeho jedinečnosti a zároveň jako součást společenství. Jste člověkem se svými klady i zápory. Stojíte nohama pevně na zemi, ale občas se zapomenete rozhlížet kolem sebe.

Laguz - voda (29. 4. - 13. 5.)

Znak plynutí rozvíjí empatii, intuici a poukazuje na proměnlivost. Nestabilita může ovládnout celý váš život. Je důležité najít svůj vlastní střed, pak budete dobře snášet jakékoli změny. 

Inguz - Frey (14. 5. - 28. 5.)

Frey je velice nestálým bohem plodnosti. Poskytněte si prostor vyzrát a upevnit se v názorech než se vydáte na pouť slibů a závazků. 

Dagaz - den (29. 5. - 13. 6.)

Denní světlo poskytuje pocit bezpečí a útěchy. Máte schopnost šířit světlo a naději. Užívejte si každého dne, učte se a jděte kupředu. Nezapomeňte brát ohledy i na druhé.

Othila - dědictví (14. 6. - 28. 6.)

Tato runa ochraňuje rodinné bohatství, ať už materiální či duchovní. Jste ochránce rodu a zasazujete se o pokračování poselství vaší rodiny. Nečiňte tak za všech okolností, myslete i na své zdraví.

Fehu - dobytek (29. 6. - 13. 7.)

Dobytek dříve sloužil jako znak majetku a bohatství. Jste dobrými obchodníky, ale neméně důležitým je pro vás láskyplný domov. Nepropadněte nátlaku publika a udržujte rovnováhu mezi osobním a profesním životem. 

Uruz - zubr (14. 7. - 28. 7.)

Zubr, prastaré posvátné zvíře, je symbolem rychlosti a velké síly. Byla vám dána velká fyzická síla a odhodlanost. Buďte opatrní, abyste ji používali jen tam, kde je skutečně potřeba.

Thurisaz - trn (29. 7. - 12. 8.)

Runa, která značí nepřízeň přírody učí překonat strach. Jen v pevných rukou však tato síla neublíží, ale pomůže.

Ansuz - Ódin (13. 8. - 28. 8.)

Ódin byl velice moudrým bohem. K získání poselství však obětoval mnohé. I vy se učíte zejména z chyb, díky kterým rychle objevujete své tvůrčí schopnosti. 

Raido - cesta (29. 8. - 12. 9.)

Nejvíce se rozvíjíte na cestě a v pohybu. Přijměte životní změny a otevřete se možnostem, které každý den přináší.

Kaunaz - pochodeň (13. 9. - 27. 9.)

Tato runa vám dává schopnost umět si dobře posvítit na tmavá místa. Lidé vás mohou následovat, můžete být výbornými učiteli či léčiteli. 

Gebo - dar (28. 9. - 12. 10.)

Dar propojuje dárce a obdarovaného. Máte schopnost propojovat a harmonizovat. Jen buďte opatrní, aby vaší dobroty někdo nevyužil. 

Wunjo - dokonalost (13. 10. - 27. 10.)

Úspěch, radost a odvaha jsou vlastnosti této runy. V životě dosáhnete všeho, po čem zatoužíte. Neslavte však v předvečer svátku a naučte se jednat s rozmyslem.

Hagalaz - krupobití (28. 10. - 12. 11.)

Matka všech run je symbolem spontaneity, improvizace a horkokrevnosti. Ničeho se nezaleknete a poradíte si s každým problémem.

Nauthiz - nedostatek (13. 11. - 27. 11.)

Vaše skromnost a nenápadnost je převlekem vaší síly a vytrvalosti. Jen tak se nevzdáte a s chladnou hlavou překonáváte všechny překážky a odpor. 

Isa - led (28. 11. - 12. 12.)

Všechno na čas zmrazí, aby zajistila odpočinek a klid. Všechno si pořádně rozmyslíte, než začnete jednat. Nic vás nerozhodí, ale někdy máte problém vyjádřit, co cítíte.

Jera - žně (13. 12. - 27. 12.)

Hojnost, bohatství a úrodu je symbolem této runy. Vděčnost a vědomí, že vše si musíme zasloužit, to jsou vaše vzácné vlastnosti. Jste perfekcionisté a neodpustíte si žádnou chybu.

Eihwaz - tis (28. 12. - 12. 1.)

Talisman s ochranou před negativními silami, zlem a závistí. Dodržování tradic a rodinných hodnot vám dodává jistotu. Rádi dlouhodobě plánujete, abyste měli větší rozhled a přehled nad životem.