Jak zařídit funkční pokoj pro dospívající děti, aby se cítily dobře

Jak zařídit funkční pokoj pro dospívající děti, aby se cítily dobře
V složitém období mezi dětstvím a dospělostí chtějí vaši potomci pokoj, který jim bude útočištěm, kde můžou relaxovat, poslouchat hudbu, studovat a zvát si kamarády.

• Postel

Postel je základním prvkem v každém studentském pokoji. Právě období dospívání je na zdravý spánek kladený zvláštní důraz. Je také třeba počítat s tím, že potomci rostou a často přerostou i výšku svých rodičů. Z toho vycházejte při výběru postele. A pokud to prostor dovolí, zvolte postel větší šířky, která zaručí dobrý odpočinek. Nezapomeňte na kvalitní matraci. Tu by si dospívající dítko mělo vyzkoušet v obchodě a vybrat ze svých požadavků.

• Šatní skříň

V dospívání je potřeba i bohatší šatník. Dospívající potomci se chtějí líbit a nosit moderní módu. Také si hledají svůj styl.

Skříň by měla být prostorná, s možností umístění doplňků a prakticky členěná. Nezapomeňte na zrcadlo, a to i když si o něj kluk určitě neřekne.

• Studentský stůl

Teenager potřebuje prostorný stůl na své školní povinnosti. Ten musí být dobře osvětlený. Je třeba počítat s tím, že na stůl se musí vejít počítač, knihy, klávesnice atd. Stůl musí být dostatečně vysoký, aby se na něj pohodlně dalo položit předloktí.

• Židle

Židle by měla být ergonomická a pohodlná. Všeobecně se pro studenty doporučuje židle s polstrováním a nastavitelnou výškou. Kolečka jsou určitě dobrá volba.

• Knihovna

I když váš potomek není vášnivý čtenář, knihovna se vždy hodí i na sbírky, drobnosti, věci do školy. Knihovnou můžete i rozdělit prostor a vytvořit tak například intimní zónu.

Pokud je v pokoji ještě místo, neztratí se komoda, křesla nebo sedací vaky.