Znamení, která si většinou neplánují pořídit děti nebo si na ně raději déle počkají. Jste mezi nimi?

Znamení, která si většinou neplánují pořídit děti nebo si na ně raději déle počkají. Jste mezi nimi?
Ne každý je pro děti dělaný a někdo jejich pozornost dlouhodobě nedokáže snášet. Řada lidí se pro založení vlastní rodiny, ale nerozhodne také proto, že jednoduše nejsou na takový závazek připravení. Tato 3 znamení mají největší předpoklady si děti nepořizovat. Co je k tomu vede?

Střelec

Střelci si možná rodiči nepřejí být jen proto, že nad tím ještě pořádně nepřemýšleli. K sobě i okolí jsou upřímní, když jde o to, co od života chtějí, ale často je tak velký závazek, jako jsou děti, prostě neláká. Potřebují svobodu, volnost a dobrodružství a cení si své nezávislosti. Potřebují mít možnost dělat spontánní rozhodnutí, cestovat a užívat si, což s dětmi není vždy úplně možné. Přestože zakládání vlastní rodiny může být pro mnohé dobrodružství samo o sobě, Střelci to tak zpravidla nevidí. Chtějí si dělat, co chtějí a kdy chtějí, takže jim připadá, že děti by je jen svazovaly, a přišli by kvůli nim o svou dobrodružnou a zábavnou stránku. Navíc na rodičovství často nejsou kvůli své nepředvídatelnosti a nezodpovědnosti úplně připravení.

Možná o dětech do budoucna sní, ale rozhodně to nechtějí uspěchat. Raději si počkají, až zažijí vše, co si přejí, a až je jejich divokost trochu přejde. Možná poté budou muset trochu přehodnotit své priority a vzdát se své volnosti, ale nemusí se toho bát. Střelci jsou totiž těmi nejvtipnějšími a nejveselejšími rodiči, které dětem všichni ostatní závidí. Navíc je podporují v plnění svých snů a nikdy je nebudou držet zpátky, když si budou chtít jít za svým.

Vodnář

Představa vlastní rodiny Vodnáře spíše děsí, protože nevědí, jak by se s dětmi měli propojit. Jsou originální a nezávislí, takže i v této záležitosti jdou spíše proti proudu. Nedělají věci tradičním způsobem, takže i kdyby se podle ostatních už měli dávno vdát nebo oženit a mít děti, příliš se jim to nezamlouvá. Děti neberou jen jako roztomilé a milující bytosti, ale především jako velký celoživotní závazek, na který zkrátka nejsou připravení. V životě potřebují mít dveře otevřené čemukoli a s dětmi se jejich možnosti výrazně zužují. Proto jim připadá, že je děti omezují a že jsou obrovskou zodpovědností, která jim naprosto změní život. A ne zrovna tak, jak by si přáli.

Nejde o to, že by děti obecně neměli rádi, ale když se s nimi snaží sbližovat, jsou spíše odtažití a zdrženliví. Když už se rodiči stanou, je to většinou později v životě, když už si svou cestu a svůj úděl našli. Jako rodiče jsou podporující, snaží se v dětech probouzet originalitu a vyzdvihovat jejich jedinečnost. Učí je, jak důležité je být sám sebou a chovat se k ostatním s respektem.

Panna

Panny se rády věnují lidem, které mají rády a záleží jim na nich, ale do rodičovství se obvykle moc nehrnou. Děti mají rády a na hlídání jsou proto skvělými adepty. Tam si ale mohou stanovit svá pravidla a mají pevně dané hranice, takže ve své vlastní budoucnosti si děti úplně představit nedokážou. Vědí, že se nejprve potřebují věnovat samy sobě a své práci a na děti mohou myslet později. I kdyby si je ale v pozdějším věku přáli, je hodně těžké je uspokojit, protože mají velice vysoké nároky. Musí si tedy být naprosto jisté, jak svým vztahem, tak finanční i životní situací, než se do rodičovství vrhnou.

Jako rodiče ale bývají opravdu zodpovědné a soustředí se na to, aby pro své děti zařídili jen to nejlepší. Ty se na ně budou moci vždy spolehnout a budou jim vděčné za jistotu a zázemí, které jim na celý život zajistily.

 

Zdroje:

Zdroj článku:
  • www.yourtango.com