Znamení zvěrokruhu a stáří: Pro Raky je stárnutí obtížné, Lvi stárnou s grácií a Kozoroh je ve stáří spokojený

Znamení zvěrokruhu a stáří: Pro Raky je stárnutí obtížné, Lvi stárnou s grácií a Kozoroh je ve stáří spokojený
Kdo si ve stáří užívá a kdo s přibývajícími roky naopak trpí. Podívejte se, co nám o stáří řeknou jednotlivá znamení zvěrokruhu.

Beran – zraje se stářím

Beran si rád užívá dobrodružství a dlouhého mládí. Rád cestuje, poznává různá zaměstnání, nezřídka se za prací vydá do zahraničí. Své zkušenosti zúročí v pozdějším věku, kdy může mít chuť založit rodinu a usadit se. Není to však samozřejmostí. Mnoho Beranů zůstává dlouho na volné noze jak v profesi, tak v osobním životě.

Býk – důstojné stáří

Býci mají velice blízko ke stáří. Už jako děti se těší až budou starší a jejich vztah k prarodičům bývá tím nejbližším. Jsou klidnější a rozvážnější než ostatní děti a většinou si po celý život udržují stabilní zaměstnání a spokojený domov, kam se mohou uchýlit, když jim není dobře. 

Blíženci – pozor na nezdravé návyky

Blíženci si rádi užívají svobodného života. Jsou častými návštěvníky různých večírků, rádi si dopřávají nezdravá jídla a chodí pozdě spát. Bohužel si tím svou vitalitu velice rychle vyčerpají a v pozdějším věku jim síla chybí. Nemusí to tak samozřejmě být u každého, ale znamená to, že na přetížení by si Blíženci měli dávat větší pozor.

Rak – může být překvapen realitou

Pro Raka může být stárnutí obtížné. Když Rak dozraje do dospělosti může být zaskočen krutostí a náročností dnešního světa. Někdy ztrácí motivaci udělat cokoliv pozitivního a utápí se ve svém smutku někde v ústraní, jeho úsilí se mu zdá marné. Někteří Rakové se však vzchopí, pohnou se vpřed a udělají mnoho proto, aby se svět změnil k lepšímu. Mohou opravdu překvapit.

Lev – má úžasné možnosti

Lev je králem téměř v každém věku. Do světa jde s odvahou a grácií. Nebojí se zkoušet nové věci a stojí si pevně za svým názorem. V době studií se cítí nad věcí, v profesi si sebejistě hledá své místo a když má odejít na penzi, udělá to se stejnou grácií jako když přicházel. 

Panna – úspěch roste s věkem

Ve srovnání se svými vrstevníky se Panna cítí jako stará duše. Proto se může v kolektivu držet trochu stranou nebo si vytvořit malou skupinku kamarádů, kteří jsou podobného založení. V dospělosti však ožívá, protože může konečně plně projevit své kvality, organizovanost a touhu po dokonalosti ve své profesi. 

Váhy – zjišťují, co je v životě opravdu důležité

Váhám záleží na tom, jak vypadají a jak působí na okolí. Je pro ně důležité přijetí ve společnosti, čemuž mohou přizpůsobovat celý svůj život a nevědomě tak potlačovat vlastní přirozenost. Některým se stane, že v oblaku přetvářky zůstanou po celý svůj život a potom je jim stáří na obtíž. Ale mnozí z nich časem objeví, co je v životě skutečně důležité.  

Štír – čeká je výzva v podobě přijetí svých emocí

Štíři mívají problém se zvládnutím svých emocí. Čím dříve se naučí zvládat neúspěch a odmítnutí, tím lépe se jim bude s přibývajícími lety žít. Pokud se ale zaměří pouze na negativní stránku světa, budou čelit jedné překážce za druhou a mohou mít pocit, že se jen tak tak drží nad vodou. 

Střelec – z bezstarostných dobrodruhů usazení filozofové

Střelci se podobně jako Berani těžko zříkají svého bezstarostného životního stylu. Narozdíl od Beranů však mají blíže k filozofování, které ke stáří přirozeně patří. Mohou se tedy ze dne na den překvapivě usadit. Někteří jedou na rezervy a ženou se dál a dál za svými sny. Ale řada Střelců pochopí, že je zapotřebí zvolnit a s radostí se věnují rodinnému životu.

Kozoroh – čím je starší, tím je spokojenější

Pro mnohé z nás je mládí nejlepším životním obdobím, u Kozorohů je to právě naopak. Toto znamení prospívá při dodržování rutiny a pocitu stability. I proto se Kozorozi cítí lépe v blízkosti dospělých. S přibývajícím věkem se opírají o povinnosti, vždy mají stabilní práci a většinou i spokojenou rodinu.  

Vodnář – s přibývajícím věkem mohou přicházet o přátelé

Vodnáři se rádi od ostatních odlišují. V mládí jim jejich výjimečnost dodává sílu, ale ve stáří může být trochu na obtíž. Svými neotřelými názory se rádi vyhraňují a nevědomky tak od sebe přátelé odhánějí. Navázat nová přátelství je pro ně s lety čím dál obtížnější. Pokud si nedají pozor, může se jednoho dne stát, že zůstanou úplně sami.  

Ryby – mohou se uzavřít do vlastního světa

Ryby mívají ve svém životě rozporuplné pocity. Někteří z nich se nemohou dočkat, až opustí školu a začnou žít svůj ideální život. Poté však může přijít velké rozčarování. Ryby zjístí, že všechno není podle jejich představ a uzavřou se do svého vlastního světa. Potom je pro ně zbytek života utrpením. Pokud se Ryby naučí překonávat překážky a najdou si smysl ve svém životě, stáří se pro ně stane velkou odměnou.

Zdroj:

  • Autorský text