Horoskop pro milovníky historie: Která znamení milují historii, památky a vše co je s ní spjato.

Horoskop pro milovníky historie: Která znamení milují historii, památky a vše co je s ní spjato.
Znamení zvěrokruhu, která milují historii, jsou také spojena s cestováním za jejím poznáním. Někteří rádi leží v knihách, ale většina chce poté místa, která navštívil ve své myslí také vidět a poznat život obyvatelstva, které těmito destinacemi po věky procházelo.

Býk (21. 4. – 21. 5.)

Býci milují především malířství, sochařství a kulturu. Rádi chodí do různých galerií a muzeí, kde si prohlížejí slavná díla, a ještě raději o nich zasvěceně diskutují s dalšími lidmi, kteří mají stejný koníček. Býk neváhá strávit nad vzácným obrazem dlouho chvíli, aby si prohlédl všechny detaily díla a popřemýšlel, co znamenají.

Milují rovněž starověké sochy, které je oslňují krásou vytříbeného mramoru nebo se vypínají k nebi v dramatických pózách na středověkých mostech či budovách. Jsou vystaveny vlivům počasí a jejich historie i příběhy s nimi spjaté je zkrátka fascinuje.

Ocení návštěvu velkých muzeí, jako je Louvre nebo procházku po Karlově mostě.

Vodnář (21. 1. – 20. 2.)

Vodnáři jsou rozhodné osobnosti, které milují válečnou historii. Mají také velmi rádi svobodu. Fascinují je války za nezávislost a osvobození od různých forem útlaku. Jejich symbolem je loajalita a snaha udělat svět lepším místem. Rádi navštěvují památníky padlých vojáků a místa, kde se odehrávaly slavné bitvy. Často bývají v různých spolcích, které se zabývají vojenskou tématikou. Největší radost jim dělají rekonstrukce slavných bitev nebo také slavnosti osvobození či pochody. Milují diskuze o válečných událostech a strategii. 

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panna je jemná a něžná bytost, která ráda podléhá snění a chce se cítit jako princezna. Proto navštěvuje středověké hrady a zámky, kde si užívá romantické snění. Fascinují ji scenérie hradů, které jsou umístěny na vrcholcích skal a neváhá ujít dlouho cestu i k různým zříceninám, kde si užívá okolní přírodu a představuje, jak kdysi lidé cestovali s koňmi a povozy k hradním branám.

Miluje také různá tajemství, tajné chodby, dveře nebo hradní strašidla. Pokud je na zámku bílá paní či nějaký tajemný příběh, je to pro pannu to pravé místo. Nesnáší však hladomorny nebo místa vytvářející negativní energii. Nejradši si prohlíží vnitřní prostory, kde se může nechat unášet atmosférou dávných časů. Panna jistě ocení prohlídku hradu Karlštejn či Malbork a jejím snem je navštívit romantický zámek Neuschweinstein.

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lev to je dobyvatel. Lidé ve znamení lva milují dobývání a vítězství. Nejčastěji je najdete u vítězných oblouků nebo budov, které symbolizují nadvládu nad dobytým územím. Milují také starodávné mohutné budovy, které znamenají bohatství uchvácené kořisti. V zapadlých městečkách s romantickou atmosférou nikdy lvy nepotkáte. Navštěvují velká města a mohutná opevnění, či hrady a zlatem se skvoucí zámky, paláce nebo chrámy. Lev obdivuje také velké válečníky, jako je Alexandr Veliký či Napoleon. Potěšíte jej nejčastěji návštěvou Vítězného oblouku v Paříži, Londýnského Parlamentu či spatřením Empire State Building, který ukazuje vrchol stavitelství té doby. 

Ryby (21. 2. – 20. 3.)

Ryby jsou tiché a mírné znamení, které rádo pomáhá, miluje pohodu a klid. Ryby nejčastěji najdete v romantických přímořských městečkách na jihu, kde jsou úzké uličky plné prastarých domů. Užívají si pohodovou atmosféru a mořský vánek. Neváhají vystoupit k malým zapadlým kostelíkům v horách a navštívit farmy, kde se vyrábějí produkty tradičními postupy.

Milují tradice a původní ruční výrobu. Rády si prohlížejí nebo také oblékají šátky či oděvy z látek, které vyrábějí stále stejnými způsoby místní ženy. S chutí si dávají tradiční pokrmy a nápoje. Ryby jsou lidé, kteří rádi navštěvují prastaré domky, skanzeny nebo putují po starodávných romantických nábřežích s lodičkami.

Ryba jistě nepohrdne návštěvou chorvatského Dubrovniku, Kréty nebo ospalých středověkých městeček Řecka.

Zdroj:

  • autorský text