Horoskop pro milovníky slivovice: Která znamení milují tento lahodný a silný destilát, a co se k nim hodí

Horoskop pro milovníky slivovice: Která znamení milují tento lahodný a silný destilát, a co se k nim hodí
Slivovice je náš národní nápoj a je oblíbený obzvláště na Valašsku i Moravě. Znamení holdující alkoholu jsou otevřené a veselé povahy a rádi se baví. Nevyhýbají se ani sběru trnek, ze kterých se slivovice pálí, nebo ovoce, jako jsou hrušky a jablka, z nichž vznikají také kvalitní pálenky.

Beran (20. 3. – 20. 4.)

Beran je znamení vášnivé, divoké a velmi tvrdohlavé. V pití není radno s beranem soutěžit. Lidé narození v tomto znamení nemají rádi moc dlouhé protahování a jsou netrpěliví. Panáky do sebe kopou v rychlém sledu. Avšak brzy jsou opilí a často jim bývá špatně.

Pro berany je nejlepší spojit pití alkoholu s jídlem nebo taneční zábavou, kdy ze sebe dostanou nahromaděnou energii a neopijí se tak rychle. Rádi popíjejí také různé koktejly nebo drinky, které musí být co nejzajímavější, aby se nenudili. Ocení rovněž destiláty s jemnějšími příchutěmi, jako je malinovice nebo hruškovice.

Býk (20. 4. – 21. 5.)

Býci jsou labužníci. Každý doušek si vychutnávají a přemílají na patře. Milují veškeré jemné nuance kvalitního alkoholu a dokáží ocenit jeho správné zpracování i harmonii chuti. Býkovi nikdy nepodávejte nekvalitní alkohol, protože jej snadno rozpozná a lehce zavrhne. Vybírají si pouze ty nejvytříbenější značky a dokáží si je naplno užít. Jsou rovněž milovníci vyzrálých destilátů, které ležely mnoho let v sudech z dubu.

Býci milují sladké chutě. Rádi si dají slivovici třeba na zmrzlinu nebo ji použijí do koktejlu se sladkými sirupy, či do silně oslazeného čaje. Nepohrdnou ani lahodným koktejlem s lesním či jiným ovocem. Nevyhýbají se ani tropickým variantám drinků s alkoholem. Když si jeden drink oblíbí, pijí jej po celá léta a jsou mu věrní. 

Blíženci (21. 5. – 20. 6.)

Blíženci zkoušejí vždy rádi nové chutě a vůně. Jestliže je na večírku někdo, kdo střídá různé drinky v pořadí za sebou, a nakonec skončí něčím lehčím s tonikem a slivovicí, je to blíženec. Miluje poznávání nových věcí a míchá nápoje v různých kombinacích. Má v oblibě ovocné příchutě a nevyhýbá se spojení slivovice s čímkoliv, třeba ovocnými džusy nebo mátou či limetkami.

Rak (22. 6. – 22. 7.)

Raci jsou znamení, které hlídá domácí krb. Posezení se slivovicí u krbu nebo televize v čaji či horkých ovocných drincích je pro něj to pravé. Neobává se ochutit destilátem ani punč nebo svařené víno. Raci si rádi obléknou papuče, hodí na sebe hrubou vlněnou deku a dají si svého panáka či nápoj o samotě a v poklidu domova. 

Lev (23. 7. – 22. 8.)

Lvi milují pozornost, oslnivost a lesk. Jsou vždy vepředu a objednají si ten nejbarevnější a nejzajímavější drink, jaký je na baru. Když jim barman přináší nápoje s červy nebo naloženým ovocem je to velká sláva a všichni kolem žasnou. Lev miluje ty nejdražší a speciální slivovice často v dárkovém balení se sklenicemi nebo placatkami či jinými zajímavostmi. Těmi mohou snadno vzbudit pozornost svého okolí a upozornit na sebe. 

Panna (23. 8. – 22. 9.)

Panna není zas tak okázalá, ale raději si svůj drink vypije pěkně v koutku sama, kde si jej může vychutnat a popřemýšlet o životě. Nemá ráda příliš výrazné a barevné koktejly, ale vybere si raději slivovici samotnou, s ledem, či sodou. Miluje jednoduchost a čisté chutě. Panny si dávají pozor na záludnosti alkoholu a pijí jej jen při různých příležitostech nebo oslavách. Raději si vybírají alkohol kvalitní a s dobrou chutí. 

Váhy (23. 9. – 23. 10.)

Váhy jsou velmi nerozhodné a vše dlouho zvažují. V pití nejsou příliš hlučné a vidět. Raději si vybírají drinky, při jejichž pití budou vypadat jako elegantní osoby. Když pijí panáky, tak jedině s dobrým jídlem, jako jsou sýry nebo výběrové klobásky či různé chuťovky. Pití alkoholu je pro ně vždy spojeno s gurmánským zážitkem.

Zdroj: