Ženy zvěrokruhu, které otevřeně bojují proti mužské nadřazenosti

Ženy zvěrokruhu, které otevřeně bojují proti mužské nadřazenosti
Přestože se nacházíme v době dávno po emancipaci žen, spousta mužů má zakořeněno v mysli, že žena patří ke sporáku. Naštěstí existují ženy, který nemají problém s vyjádřením svého názoru na tento problém. Patříte i vy mezi ženy, které si od mužů nenechají nic líbit?

Blíženci (21. května – 21. června)

Pokud si myslíte, že se někdo chová špatně, jste první, kdo se o tom zmíní. Mužů se nebojíte, když bojujete za správnou věc – za to, co si myslíte, že je podle vás správné. Nezaleknete se žádného muže. Pokud chcete, aby byl váš názor vyslyšen, uděláte všechno pro to, aby se tak stalo, bez ohledu na to, kolik problémů vám tím může vzniknout.

To neznamená, že svého partnera nerespektujete, ba naopak, pouze toužíte po rovnoprávnosti a nenecháváte se nikým zneužívat. Požadujete, aby ve vašem vztahu existovala rovnoprávnost, a u ostatních párů bojujete o to samé.

Ženy Blíženci se ničeho nebojí, obzvláště ne mužů. Zdroj: Jacob Lund/ Shutterstock

Vodnář (20. ledna – 18. února)

Ve vztahu usilujete o to, abyste se s partnerem spravedlivě rozdělili o chod domova i rovnoprávnost ve vztahu. Nejste proti tomu, abyste svému partnerovi navařila, ale požadujete, abyste oba dělali domácí práce stejným dílem. Pokud se vám něco nelíbí, okamžitě to řeknete. Bojujete za to, aby tento přístup byl uplatněn ve všech domácnostech.

Neustále se přesvědčujete, že vaše názory nejsou subjektivní a špatné. Projevy mužské nadřazenosti nerespektujete a snažíte se to změnit všemi možnými způsoby, které udělat můžete.

Beran (21. března – 19. dubna)

Myslíte si, že při partnerovi by všichni měli stát za všech okolností a soustavně se ujišťovat, že ve vztahu existuje rovnoprávnost pohlaví. Toužíte po lepším životě, a to jak osobním, tak ostatních lidí. Vždy vás rozesmutní, když se dozvíte, že vaše kamarádka je diskriminována svým partnerem či manželem jen proto, že se narodila jako žena. Myslíte si, že pokud se všichni muži přestanou ke svým partnerkám chovat nadřazeně, celá společnost má mnohem větší šanci docílit klidného soužití a zjistí, co je to skutečné štěstí, jen proto, že se muži a ženy budou navzájem respektovat.

Ryby (19. února – 20. března)

Vždy, když jdete po ulici a potkáte muže, který shazuje svou partnerku či jinou ženu, kterou ani nemusí znát, rozhodnete se zakročit a ukončit jeho nevhodné chování. Pokud máte děti, snažíte se je vést k tomu, že již dávno neplatí, že muži jsou něco více než ženy. Nemáte rádi konfrontace, ale jste toho názoru, že pokud budete mlčet, nic se nevyřeší. Sexistické narážky, které někteří muži vyslovují, vám jsou proti srsti a vy víte, že takto by život fungovat v žádném případě neměl.

Zdroj článku: