10 zajímavostí o přátelských Blížencích, které překvapí všechny kromě nich

10 zajímavostí o přátelských Blížencích, které překvapí všechny kromě nich
Blíženci jsou proslulí svou vynikající komunikací a přátelským chováním, díky kterému si najdou přátele na každém rohu. To ale samozřejmě není jediné, čím se toto znamení odlišuje od ostatních. Nezapomínejte na jejich proměnlivost a nestálost, kterými neustále překvapují. Co o nich ještě nevíte?

1) Jsou upřímní a čestní

Blíženci jsou jedni z nejčestnějších a nejopravdovějších lidí, které najdete. Mají rádi otevřenost a upřímnost, a proto s nimi vždy budete přesně vědět, na čem jste. Mají kvůli tomu ale i problém udržet tajemství, a tak se na ně v tomto ohledu raději nespoléhejte.

2) Brání své přátele

Blíženci mají hodně známých a přátel, ale to neznamená, že se za každého z nich nepostaví. O své nejbližší mají starost, a když je to třeba, najdou v sobě svou potřebnou kuráž a budou je ze všech sil bránit. 

3) Jsou to skvělí řečníci

Blíženci jsou inteligentní a komunikace je od přírody jejich silnou stránkou. Není tedy divu, že kromě navazování kontaktů jsou dobří také v proslovech a diskuzích. Rádi se učí a dovídají víc, a tak se často zapojují do hovorů jen ze zvědavosti.

4) Jsou zábavní a život neberou moc vážně

S Blíženci se nudy rozhodně nemusíte obávat. Dokážou vás totiž vmžiku rozesmát a veselá konverzace už bude na světě. Humor používají právě jako nástroj k socializaci, díky čemuž nemají problém s navazováním nových přátelství. I při vtipkování však berou ohledy na druhé a zbytečně neútočí.

Celý život je pro ně vlastně jedno zábavné dobrodružství, a tak se ho snaží nebrat příliš vážně. Vědí, že všechno nějak dopadne a nejdůležitější pro ně je, aby se bavili a na nudu u nich nebyl ani prostor. 

5) Nad vším až moc přemýšlí

I když jsou Blíženci otevření každé zkušenosti a většinou vypadají úplně bezstarostně, umí se také hodně zatěžovat svými myšlenkami. Kvůli jejich intelektu totiž občas až moc přemýšlí a zbytečně analyzují každou situaci. Mají také tendenci se obviňovat za všechno, co se nevydaří podle plánu. Mohli by k sobě tedy být shovívavější.

6) Nálada se jim v okamžiku změní

O Blížencích se často říká, že v sobě mají dvě osobnosti. Přestože to tak většinou úplně není, pravdou je, že jsou hodně nestálí a proměnliví. Názory mění každou chvíli a ještě častěji střídají své nálady. Dávejte tedy pozor, když na ně přijde špatná chvíle, a raději počkejte než zase vychladnou.

Zdroj: bbernard/ Shutterstock

7) Nezatěžují se tím, že jsou single

Blíženci pochopitelně touží po dlouhodobém funkčním vztahu, ale když jsou svobodní, nevidí to zas tak bledě. Alespoň mají více času na sebe a na zábavu. Většinou stejně nejsou sami, protože jsou obklopeni svými blízkými nebo svými nezastavitelnými myšlenkami. Nebýt ve vztahu tedy nemusí být jen trápením, ale i zábavnou cestou za poznáním sebe sama.

8) Mají problémy s důvěrou

Se vztahy Blíženci většinou mají více zkušeností, a když už se jim poněkolikáté stane, že je někdo zraní, začnou si dávat větší pozor na to, komu věří. Jsou sice poměrně přelétaví a začnou se snadno nudit, ale dlouhodobý vztah je něco, čeho se snaží v životě dosáhnout. I když to tedy s někým vidí vážně, budou se svou důvěrou zpočátku opatrní, a teprve až si budou jistí, že dané osobě mohou věřit, otevřou se jí úplně a odhalí i své nejzranitelnější části.

9) Nesnáší kritiku

Blíženci jsou poměrně sebevědomí, umí si stát za svým a postavit se za to, na čem jim záleží. Kritika je pro ně ale něco, co si většinou moc rádi nevyslechnou. Váží si sice upřímnosti, ale před nevítanými komentáři raději utíkají, než aby si je vyslechli a zkusili nad nimi zapřemýšlet. Cítí se při tom totiž zranitelně a bezbranně a nechtějí, aby jim někdo připomínal jejich chyby.

10) Věří své intuici

Blíženci mají stejně jako ostatní vzdušná znamení hodně silnou intuici. Spíše než rozumem se tedy často řídí jen svým vnitřním pocitem. A zpravidla se nemýlí. Jsou také hodně všímaví a snadno zpozorují nějakou změnu. Pokud se Blížencům tedy něco nezdá, měli byste jejich pocitu věřit.

Zdroje článku: