Věř své intuici. Podvědomí tě často vede tou správnou cestou

Věř své intuici. Podvědomí tě často vede tou správnou cestou
Máte z některých situací, lidí, nebo nabídek nepříjemný pocit, aniž byste k tomu měli jediný reálný důvod? Nepopírejte tyto pocity. Intuice vám našeptává, jak se máte rozhodnout. 

Zkušenosti s intuicí 

Myslím, že každý z nás se s intuicí někdy setkal. Seznamujete se zrovna s člověkem, který se na Vás sice krásně usmívá a chová se příjemně, ale Vás přece jen nepříjemně mrazí v zádech a tomuto člověku nejste schopni důvěřovat. Nakonec se ukáže, že se opravdu jedná o falešného člověka, od kterého nejde čekat nic dobrého. To vám radila intuice. Nějaký vnitřní hlásek vám našeptává, abyste tu vysněnou dovolenou ještě neobjednávali a vy nechápete, proč byste to neměli dělat. Za týden ale její cena klesne o 3000 Kč. I tady zaúřadovala intuice. A věřte, že se vyplatí naučit se ji poslouchat a pracovat s ní. 

Rozhodování v nepříjemných situacích

Někdy se ale dostaneme do situací, které vyžadují naše rozhodnutí a my si nejsme vůbec jisti, jak se máme rozhodnout. Napíšeme si seznam pro a proti. Ani to ale nemusí moc dobře pomoci. Každé pro a proti totiž může mít jinou váhu, nebo může být souboj dost vyrovnaný. V tuto chvíli je potřeba zahloubat se do sebe a poslouchat, co se nám snaží intuice říct. 

Je potřeba zahloubat se do sebe a poslouchat, co se nám snaží intuice říct
Je potřeba zahloubat se do sebe a poslouchat, co se nám snaží intuice říct | Zdroj: Zhur_Sa / Shutterstock

Když intuice mlčí

Někdy ale máme pocit, že žádnou intuici nemáme. To je ale chybný předpoklad. S největší pravděpodobností jsme ji jen netrénovali, a naopak ji dlouhou dobu přehlíželi. Nemějte strach. I na tom se dá pracovat. Intuici si jde poměrně snadno trénovat. Na internetu najdete nejrůznější cvičení, která Vám s tím pomohou. Trénovat ji ale můžete i v běžném životě. Například když stojíte na přechodu. Jakou barvu bude mít další auto, které projede? Zvoní vám telefon. Víte, kdo volá ještě dříve, než se na displej podíváte? 

Intuice není žádné šarlatánství. Jedná se o přirozenou schopnost člověka, která byla ale v průběhu vývoje lidstva oslabena, jelikož jsme ji díky vynálezům moderní doby tolik nepotřebovali. Nebojte si jí věřit a naslouchejte jí. 

Zdroj článku:
  • Autorský text