Jsi silná, protože jsi zažila těžké časy, prošla bolestí a ztrátou. Bez toho bys to nebyla ty

Jsi silná, protože jsi zažila těžké časy, prošla bolestí a ztrátou. Bez toho bys to nebyla ty
Říká se, že všechno zlé je pro něco dobré. I velmi těžké a náročné životní situace a zkoušky můžeme obrátit ve svůj prospěch, pokud přestaneme propadat zoufalství a příležitosti se pořádně chopíme. 

Osobní růst díky náročným situacím 

Každý z nás se někdy v životě dostal do situace, která byla velmi náročná. Vybavujete si ty chvíle, kdy máte pocit, že nemůžete dál? Vaše srdce a duši drtí pocity neskutečného smutku a zoufalství. Zdá se, že Vaše problémy nemají řešení. Že na této chvíli nemůže být nic pozitivního? Opak je pravdou. Právě tento moment může být skvělou příležitostí pro nový začátek. Nejedná se sice o jednoduchý úkol, ale výsledek může stát opravdu za to. 

Postup pro zvládání těžkých životních zkoušek 

Univerzálně platný postup pro zvládání stresových situací bohužel neexistuje. Každý jsme velmi individuální, a tak k sobě taky musíme přistupovat.

Čas zahojí mnoho ran 

Dopřejte si dostatek času, abyste se mohli se situací vyrovnat. Klidná mysl bez úzkostlivých myšlenek je velmi důležitá. Čas je důležitý lék. Vzpomeňte si, co Vás trápilo před několika lety. Je to pro Vás s odstupem času stále tak zásadní problém, nebo už se hrany obrousily a zjišťujete, že nakonec jste z této vzpomínky vytěžili i něco pozitivního? 

Klidná mysl bez úzkostlivých myšlenek je velmi důležitá
Klidná mysl bez úzkostlivých myšlenek je velmi důležitá | Zdroj: fizkes / Shutterstock

Nepopírejte emoce 

Spolu s náročnou životní zkouškou se objeví také nejrůznější nepříjemné emoce. Může se jednat o smutek, vztek, úzkost, žal. Ať už Vás zaskočí jakákoli emoce, nebraňte se jí. Je velmi důležité ji přijmout a prožít. Máte nárok na projevy emocí.  

Přijměte zodpovědnost 

Vždy máte na výběr. Můžete se nechat užírat nepříjemnou situací, nebo ji přijmete takovou jaká je a rozhodnete se vzít život pevně do svých rukou. Věnujte se více sobě a dělejte věci, která Vás baví. Díky tomu načerpáte energii, kterou budete pro svůj boj potřebovat. Poté se můžete vrhnout do seznamu pro a proti a také začít plánovat kroky, které Vám pomohou vyrovnat se se situací. 

Co získám? 

Pokud se jen neoddáte osudu, ale zabojujete o své štěstí, můžete získat opravdu mnoho. Díky překonání překážek se výrazně zlepší Vaše sebevědomí a sebedůvěra. Získáte také mnoho nových zkušeností, zážitků a lidí. Objevíte svou vnitřní sílu a zjistíte, že jste schopni zvládnou vše, co si pro Vás osud připraví. A tyto benefity jsou opravdu k nezaplacení. 

Zdroj článku:
  • Autorský text