Týdenní horoskop od 5. října: Nenechme se pohltit přívalem nových zpráv a naučme se najít si chvíle pro zastavení

Týdenní horoskop od 5. října: Nenechme se pohltit přívalem nových zpráv a naučme se najít si chvíle pro zastavení
Čeká nás hektický týden, kdy máme příležitost pochopit skutečnou sílu pozitivní myšlenky a zaměření pozornosti správným směrem. Hvězdy nás zkouší, jestli náš cíl, který jsme si stanovili je opravdu v souladu s naším vnitřním světem.

Pozor na nesoustředěnost 

Jsme zahlceni informacemi a negativními zprávami, necháme-li se jimi zavalit, můžeme klopýtnout a dostat se do prudkých vod. Hrozí nám zbrklost a ukvapenost. Je na místě najít si pevné místo ve svém rozvrhu a toho se držet. Nových zpráv a změn bude v tomto týdnu na každého dost a záleží na tom, jak s nimi, kdo naloží.

Prostor pro tvůrčí síly

Že dostaneme naloženo je jisté, nové informace v nás mohou vyvolat pocit ohrožení a naše reakce budou směřovat k podrážděnosti a napětí. Je důležité, více než kdy jindy, zaměřit se na to, co již máme, co nám funguje a co nás těší. Tvůrčí činnost, která nám dává smysl a otevírá brány nových zkušeností nás udrží v přítomnosti a soustředěnosti. Když už nás přepadne nečekaná událost, nenechme se jí pohltit a zkusme na ni nahlížet s odstupem a vnímat, co nám nová zkušenost přináší. Někdy stačí opravdu málo k tomu vidět věci jinak. Zhluboka se nadechnout, projít se, zavřít si na chvíli oči a zaměřit se na zvuky kolem sebe. Naučme se zařadit tyto malé chvíle zastavení do našeho denního rozvrhu. 

Síla rodinného kruhu

Uvědomujeme si, co pro nás znamenají blízcí přátelé a rodina. Každodenní návrat k rodinnému krbu nám dodává sílu na další náročný den. Rodina i manželství a dlouhodobé vztahy se nyní utužují a rozkvétají. Co do nich vložíme, to se nám taky vrátí, avšak ne prvoplánově, ale postupně jako pomalu se rozpouštějící karamel. Pro nezadané je vhodná příležitost hledat svou druhou polovičku. Může se objevit nečekaně, tam kde byste ji vůbec nehledali. Možná už vedle vás nějaký čas je, jen jste ji nezaregistrovali. 

Čekejme otevřenost, důvěru a podporu všude kam přijdeme s vědomím našeho vytyčeného cíle. Překvapení přijímejme s otevřenou náručí a láskou ke všemu novému, ač to může zpočátku vypadat jako nesmyslné. Pomůže nám to vidět věci takové, jakými skutečně jsou.