Tipy našich babiček: Jak zařídit, abyste nemuseli odmáčet nádobí a jak co nejlépe vyčistit okna

Tipy našich babiček: Jak zařídit, abyste nemuseli odmáčet nádobí a jak co nejlépe vyčistit okna
Když něco nejde, tak to nejde. Ale ono by to šlo. Stačí znát správné babské rady. Přinášíme vám další várku osvědčených babských rad, tentokrát o stříbrném nádobí. Jak zařídit, abyste nemuseli odmáčet nádobí kvůli zaschlému jídlu? A jak co nejlépe využít noviny při mytí oken?

Nádobí –⁠ Jak opět rozzářit stříbrné nádobí za pomoci zubní pasty

Pokud vám čas utekl a potřebujete rychlý způsob, jak opět rozzářit své stříbro, nepropadejte panice! Stačí si vzít zubní pastu. Naneste na stříbro trochu zubní pasty (pasty, ne gelu), opláchněte ho a poté osušte měkkým hadříkem. Vnikne nádherný třpytivý výsledek! 

Namáčení nádobí kvůli přilepeným potravinám –⁠ jak s tím skoncovat

Existuje snadný způsob, jak odstranit přilepené potraviny, které vyžadují hodiny máčení. Na varné desce přiveďte k varu vodu v hrnci a na několik sekund podržte zaneřáděné nádobí nad hrncem. Parní ošetření uvolní přilepené věci a vy je budete moci snadno seškrábnout.

Parní ošetření uvolní přilepené věci, Zdroj: Pixel-Shot / Shutterstock

Noviny –⁠ jak je využít nejen pro čtení

Po vyčištění oken běžným čisticím sprejem nebo ještě lépe zředěným roztokem bílého octa setřete šmouhy na skle okna pomocí starého listu novin. Papír a inkoust působí při krouživém pohybu jako lehké brusivo a výsledky jsou bezchybné. 

Naostření vysouvacího nože

Když se ostří vašeho vysouvacího nože otupí, je to obvykle jen špička a první centimetr, co se z celého nože otupí. Další životnost čepele vysouvacího nože můžete získat odlomením hrotu kleštěmi (nasaďte si ochranné brýle). Neřeže to tak dobře jako čerstvé ostří, ale mnohem lépe než tupé.

 

Zdroje: