8 typických vlastností Raků. Můžou vám pěkně zavařit

8 typických vlastností Raků. Můžou vám pěkně zavařit
Raci se řadí mezi citlivá vodní znamení a ve své povaze toho i spoustu skrývají. Jsou známí pro svou náladovost, ale také laskavost a nápomocnost. Největší radost jim dělá rodina, která jim bohatě stačí ke šťastnému životu. O jakých dalších vlastnostech jste u Raků neměli ani tušení?

Pozitivní vlastnosti:

Věrnost

Pro Raky může být těžké se ostatním otevřít, ale když už si k sobě někoho pustí, budou jim oddaní až do konce života. Mít tedy Raka jako přítele se rozhodně vyplatí. Trvá ale delší dobu, než si získáte jejich důvěru, tak na to jděte opatrně.

Zdroj: Autor: Alek Photo / Shutterstock

Ochranářství a láskyplnost

Pro své blízké by Raci udělali opravdu cokoliv. Dávají jim totiž přednost dokonce i sami před sebou. Snaží se je co nejlépe chránit a s láskou o ně pečovat. Navíc jsou velmi soucitní, díky čemuž jsou považováni za nejobětavější znamení zvěrokruhu.

Spolehlivost

Rakům můžete ve všem věřit. Když něco slíbí, tak to prostě dodrží. Na ostatních jim záleží tolik, že by je rozhodně nenechali jen tak někde čekat. Od vás ale budou očekávat totéž a když to nesplníte, může je to snadno vyvést z míry.

Intuice

Raci se mnohem častěji spoléhají na svou intuici než rozum. Hodně se totiž řídí emocemi a náladami, které jim pomáhají odhalit i pocity ostatních. Všechny tedy mají hned přečtené a není pro ně těžké dělat rychlá rozhodnutí. Nesnáší proto falešné a nucené nucené úsměvy a konverzace, a tak byste se jich před nimi měli raději vyvarovat.

Navíc jsou velmi soucitní, díky čemuž jsou považováni za nejobětavější znamení zvěrokruhu.

Negativní vlastnosti:

Přecitlivělost

Kvůli jejich velké citlivosti mohou Raci v některých situacích působit velmi nepříjemně a otravně. Špatně snáší hádky nebo kritiku, kvůli které se dokáží i naprosto zhroutit. S jejich emocemi je to totiž jako na horské dráze, tak si kolem nich raději dávejte pozor.

Náladovost

Právě jejich nevyrovnané emoce a nálady je občas dělají přímo nesnesitelnými. Z nadšení se u Raků totiž velmi snadno může stát smutek nebo zuřivost. Potřebují ale jen trochu péče a odpočinku. Stačí když se je pokusíte uklidnit, dopřejete jim chvilku klidu a všechno bude zase v pořádku.

Pomstychtivost

Raci si vždy potřebují prosadit svou. Přestože se to snaží dělat nesobecky a láskyplně, občas se jim to úplně nepodaří. Když tedy musí kvůli někomu trpět, dokáží mu to také řádně oplatit. Tuto stránku své osobnosti neukazují tak často a raději se ji snaží skrývat. Když ale Raka naštvete raději byste se měli mít na pozoru.

Přehnaná oddanost

Právě kvůli jejich bezmezné věrnosti a oddanosti se s Rakem občas můžete cítit jako v kleci. Nechce totiž dělat nic bez vás a nebudete s ním mít chvilku klidu. Pokud tedy potřebujete trochu více prostoru sami pro sebe, život s Rakem pro vás rozhodně nebude tou nejlepší volbou.

(Zdroj: ezoportal.cz)