Poraďte si s kašlem a nachlazením díky dobře vybavené spižírně

Poraďte si s kašlem a nachlazením díky dobře vybavené spižírně
Chcete se zbavit nachlazení bez léků? Zde jsou některé přírodní prostředky, které společně s odpočinkem dokážou zázraky.

Běžná rýma způsobuje nepohodlí a dokáže pěkně potrápit. S medikamenty se zpravidla léčíte stejně dlouho jako bez nich, proč tedy zatěžovat tělo léky, když můžeme použít přirozenější léčbu kořením a bylinami. Obzvlášť v počátku nachlazení je léčba přírodními prostředky propojená s odpočinkem velmi úspěšná. 

Česnek

Jako první sáhněte po česneku. Uvařte si silnou česnekovou polévku, pochutnejte si na česnekových topinkách nebo si připravte lahodný antivirový nápoj. Rozmixujte dvě masitá rajčata, citron a 4 stroužky česneku. Samozřejmě, že po takové dávce česneku zůstaňte doma v posteli. Do společnosti se tato léčba moc nehodí.

Zdroj: NIKCOA / Shutterstock

Kurkuma

Pokud si občas rádi uvaříte indickou kuchyni, ve vaší spíži najdete kurkumu. Kurkuma je součástí kari koření, díky ní má směs žluté zbarvení. Kurkumu použijte ihned, jakmile v krku ucítíte nepohodlí.

Přichystejte si kurkumové mléko. Mléko ohřejte na příjemnou teplotu, vmíchejte lžičku kurkumy a přidejte lžíci medu. Popíjejte ještě teplé. 

Kořeněný čaj

Pokud máte doma koření jako je kardamom, černý pepř, hřebíček, skořici a zázvor, máte téměř vyhráno. Tedy rozhodně tehdy, pokud si kořeněný čaj  (v Indii nazývaný Yogi Masala) uvaříte dostatečně včas, již při prvních příznacích nachlazení. Do hrnce s 1 litrem vody nasypeme přibližně 1 lžíci koření a necháme pár minut projít varem. Přilijeme mléko, podle chuti dosladíme medem, prohřejeme a ihned podáváme.

Cibule

Připravte si nejrychlejší domácí sirup na kašel. Cibuli nakrájejte na drobno a smíchejte v zavařovací sklenici s medem, tak aby byla zcela ponořena. Nechejte na teplém místě, dokud cibule nepustí šťávu. Poté cibulový med uchovávejte v lednici a užívejte podle potřeby.

 

Zdroj: