Jak zhubnout pomocí chůze: Chce to především pravidelnost

Jak zhubnout pomocí chůze: Chce to především pravidelnost
Trápí vás nadváha a rádi byste s ní zatočili? Pak se musíte připravit na to, že bez vynaložené námahy se přebytečných kilogramů nezbavíte. Co takhle začít více chodit?

Co platí na hubnutí

Na trhu se vyskytují potravinové doplňky, jejichž účelem by mělo být hubnutí. Vesměs fungují, ale nejvíce na vaši peněženku, která zeštíhlí, zatímco vaše kila dolů nepůjdou. Abyste dosáhli hubnutí, měli byste do svého denního programu zařadit fyzickou aktivitu, při níž se spalují kalorie. Ke ztrátě hmotnosti je třeba dodržet základní požadavek, když výdej kalorií by měl být větší než jejich příjem. Toho lze docílit právě pohybem. A nejpřirozenější pohyb je obyčejná chůze. A začít s ní můžete ihned. Klidně i cestou do práce, když vystoupíte o jednu zastávku dříve a zbytek cesty dojdete pěšky. Lepší ovšem je, když se věnujete rychlejší chůzi.

Prvních 30 minut si tělo bere zásoby energie z cukrů, poté až z tuků.

Pořiďte si krokoměr

Při hubnutí se určitě oplatí si pořídit krokoměr, který bude sledovat váš výkon a spalování kalorií. Takto budete mít přehled o svém postupu. A shazování přebytečných kilogramů vás bude i bavit. Chůze má totiž také pozitivní vliv na lidskou psychiku, protože díky ní se vyplavují endorfiny neboli hormony štěstí, působí na svalový a kloubní aparát, zlepšuje trávení a metabolické procesy. To je pro hubnutí velice důležité. Lépe než po asfaltu a betonu je ale chodit v přírodě.

Alespoň 40 minut chůze denně

Rychlá chůze je aerobní pohybovou aktivitou, při níž dochází ke komplexnímu zatížení celého těla. Procvičíte svaly, posílíte srdce a přitom zhubnete. Chce to ovšem se chůzi věnovat pravidelně, alespoň 40 až více minut denně, abyste dosáhli nějakých měřitelných výsledků. Prvních 30 minut si tělo bere zásoby energie z cukrů, poté až z tuků, uvádí zahraniční výzkum.

Zařaďte chůzi do svého života, budete se cítit mnohem lépe a zbavíte se kilogramů, které nosíte navíc.

Zdroj