3 tipy našich babiček: Dozvíte se, jak vyčistit žehličku, odstranit zápach v ledničce a jak být připraven na nečekanou návštěvu

3 tipy našich babiček: Dozvíte se, jak vyčistit žehličku, odstranit zápach v ledničce a jak být připraven na nečekanou návštěvu
Naše babičky nám vždy poradí. Od každého písmena se dá sesbírat spousta rad. My vám přinášíme 3 z nich, které začínají písmenem D. Dozvíte se mnoho užitečných informací a rad, o kterých jste možná ani netušili.

Den pečení

Stává se vám občas, že si sedíte doma a náhle zazvoní nečekaná návštěva? Zdá se, že naše babičky vždy mívaly připravený dort nebo domácí sušenky, aby je nabídly hostům. Každý týden totiž mívaly svůj „den pečení“, ale vy si díky dnešním mrazničkám můžete dovolit udělat dokonce měsíční den pečení, kdy připravíte několik dávek sušenek nebo koláčů a poté zmrazíte dobroty na později. Den pečení je skvělý způsob, jak mít po ruce domácí dobroty pro nečekanou společnost (nebo po večeři).

Deska na žehličce

Určitě víte, že žehličková deska se opravdu špatně čistí. Chcete vydrhnout ocelovou žehlicí plochu na žehličce jen s trochou námahy? Nyní vám poradíme, jak na to. Na žehlicí prkno položte bílý papír a hojně ho posypte solí. Zahřejte žehličku a žehlete přes sůl – není třeba používat páru. Sůl pomáhá odstranit případné skvrny od špíny. Pomocí této babské rady vyčistíte železnou desku bez nutnosti drhnutí! Drátěnky, které vám sedřou prsty a poškodí nehty, můžete nyní v klidu vyhodit nebo nechat na jiné činnosti.

Na žehlicí prkno položte bílý papír a hojně ho posypte solí, Zdroj: prasit2512 / Shutterstock

Deodorant do lednice

Přejete si slyšet babskou radu na zápach v lednici? Citron je přírodní čistič a deodorant. Odstraňuje mastnotu a zanechává osvěžující citrusovou vůni. Půlku citronu nechte v lednici, zbylou polovinu citronu můžete použít na potření prkýnka k odstranění zápachu, který způsobuje allicin – aktivní látka se štiplavou vůní a chutí obsažená v cibuli a ve větší míře i v česneku.

 

zdroje: