Správné oblečení na pohovor může být jedním z rozhodujících ukazatelů pro přijetí. Zjistěte, jak na to

Správné oblečení na pohovor může být jedním z rozhodujících ukazatelů pro přijetí. Zjistěte, jak na to
Není žádným tajemstvím, že každý z nás má svůj vyhraněný styl oblékání. Někdo upřednostňuje sportovní oblečení a cítí se nejlépe v mikinách a teniskách. Jiný zbožňuje rockový styl a kožené bundičky. Co když se ale chystáme na pracovní pohovor?

Potřebujeme zapůsobit na svého zaměstnavatele nebo personálního pracovníka. V tomto případě jde náš vyhraněný styl oblékání stranou a měli bychom akceptovat zásady vhodného oblékání na pohovor. Jak na to?

Pracovník vedoucích pozic

Jestliže se ucházíte o práci na manažerských a jiných vedoucích pozicích a jste mužem, zvolte rovnou pohodlný oblek. Pozor na přílišnou eleganci, držte se při zemi a určitě nevolte například slavnostního motýlka. Rovná a moderní kravata bude tou správnou volbou k vyžehlenému obleku. Pozor na boty – zapomeňte na tenisky nebo plátěné boty a držte se elegantního stylu. Vaše boty musí být vždy čisté.

Pracovnice vedoucích pozic

Jestliže jste ženou ucházející se o manažerské a vedoucí pozice, zvolte elegantní kostým nebo šaty áčkového střihu a lodičky. Nezapomeňte na silonky. Jestliže upřednostňujete sukni, zvolte vždy délku pod kolena. Vyvarujte se křiklavých barev oblečení a sáhněte vždy spíše po jemných barvách – ideální je černá, šedá, béžová nebo vínová.

Uchazečky o nevedoucí pozice by měly vsadit na elegantní outfit
Uchazečky o nevedoucí pozice by měly vsadit na ležérně elegantní outfit | Zdroj: puhhha / Shutterstock

Pracovník nevedoucích pozic

Jestliže se ucházíte o běžné pracovní pozice a jste mužem, nemusíte chodit na pracovní pohovor v obleku. Budou vám stačit pohodlné plátěné kalhoty a košile s dlouhými nebo krátkými rukávy. Zvolit můžete i polo tričko. Nezapomeňte však na to, že veškeré oblečení musí být čisté a vyžehlené, bez křiklavých vzorů a barev. Svůj outfit skvěle doplníte koženými černými botami, které se nosí k oblekům - s nimi nikdy nešlápnete vedle!

Pracovnice nevedoucích pozic 

Jestliže jste ženou ucházející se o nevedoucí pracovní pozice, zvolte ležérně elegantní outfit. Plátěné úzké černé kalhoty a košile nebo bílý top se sáčkem budou tou správnou volbou. Vše doplňte elegantní kabelkou, do které se vám vejde životopis a na nohy nasaďte pohodlné černé baleríny. 

Hodně štěstí!

Zdroj článku:
  • Autorský text