Jak správně využít teorii barev, abyste vytvořili dokonalý outfit

Jak správně využít teorii barev, abyste vytvořili dokonalý outfit
Teorie barev používá mnoho umělců, architektů, módních návrhářů a dalších. Základním nástrojem je barevné kolečko, které vám pomůže vybrat barvy, co spolu dobře ladí.

V článku vám představíme návod, jak můžete pomocí teorie barev vytvořit stylové a soudržné oblečení.

Monochromatický

Monochromatické oblečení je letos velmi v kurzu. Jediné, co musíte udělat, je vybrat jeden barevný odstín a držet se ho všemi svými ostatními kousky oblečení. Monochromatický vzhled je ideálním způsobem, jak můžete vypadat elegantně. Díky tomuto vzhledu bude vaše oblečení vypadat i mnohem kvalitněji. Aby byl outfit zajímavější, zkuste nosit různé odstíny stejné barvy. Kromě toho můžete vyzkoušet různé tkaniny a přidat do svého outfitu více textury. Vrstvení je také skvělá možnost, jak posunout monochromatický vzhled v módě kupředu.

Neutrální

Mezi neutrální barvy patří černá, šedá, bílá a hnědá. Tyto barvičky se mezi sebou skvěle doplňují a jsou vhodné pro vytvoření konzistentního vzhledu. Můžete je nosit s jakoukoliv jinou barvou, takže pokud se držíte více při zemi, sáhněte po neutrálních kouscích.

Bezplatné barvy

Bezplatné barvy jsou na barevném kolečku proti sobě. Pokud chcete zvýraznit určitou barvu, která je součástí vašeho oblečení, měli byste ji spárovat s doplňkovou barvou. Například, pokud máte na sobě fialové šaty, přidání žluté kabelky vytvoří kontrast a dodá vašemu oblečení zajímavý a stylový vzhled.

Analogové oblečení

Analogové barvy jsou barvy, které jsou na barevném kolečku vedle sebe. Při párování vypadají skvěle a vytváří soudržný a harmonický vzhled.

Triády

Pokud hledáte odvážné oblečení, kde je v kombinaci více barev, vyzkoušejte triády. To jsou tři barvy na barevném kolečku, které mají mezi sebou stejný počet mezer. Například zelená, oranžová a fialová. Tyto kombinace barev vám pomohou k extravagantnímu stylu.

Věříme, že jsme vám alespoň trochu přiblížili tvorbu barevných kombinací.