Balet, elektrická kytara, zahradničení a další oblíbené koníčky královských dětí

Balet, elektrická kytara, zahradničení a další oblíbené koníčky královských dětí
Mohlo by se zdát, že královské děti budou vyrůstat v přepychu a pohodlí daleko od všech aktivit, během kterých by se mohly zaneřádit jako běžní smrtelníci. Pravdou ale je, že George, Charlotte a Louis si nejraději hrají právě venku, třeba s mámou na zahradě, kde se mohou klidně zašpinit.

George rád lyžuje, hraje fotbal a chodí na balet

Princ George, stejně jako jeho rodiče William a Kate, začal brzy lyžovat. Jeho máma během královského turné po Skandinávii oznámila, že měl první lekci lyžování, když mu byly pouhé dva roky. Koneckonců je velkým sportovním fanouškem. K rodičům se přidal už i na některých významných akcích, jako byl Wimbledon nebo fotbalový turnaj Euro 2020.

Nedávno George začal také se svou sestrou, princezničkou Charlotte, studovat ve škole balet. Jeho dalším koníčkem by mohlo být focení. Dokonce se zúčastnil lekcí fotografování v přírodě. Dá se předpokládat, že lásku k němu pochytil od maminky, jejíž diplomovou prací byla právě fotografie. Ostatně slouží jako náhradní fotografka rodiny. Pořídila všechny oficiální portréty svých dětí (George, Charlotte a Louise) i fotky jejich prvních školních dnů.

Charlotte po Dianě podělila lásku k tanci

Že jablko nepadá daleko od stromu, dokazuje i roztomilá Charlotte, která po babičce Dianě zdědila vášeň pro tanec, podobně jako její starší bráška George. Kráčí ale rovněž ve stopách prababičky Alžběty II. a pratety Anny. Stejně jako ony totiž začala jezdit na koni.

Obě starší děti prince Williama a princezny Kate navíc postupně rozvíjejí svá hudební nadání. Kate prozradila, že George chodí na hodiny elektrické kytary, zatímco Charlotte cvičí na klavír.

Během koncertního cvičení na Cardiffském hradě si dívenka vyzkoušela vedení kapely a dirigovala orchestr na píseň We Don't Talk About Bruno z Disneyho filmu Encanto.

Charlotte ale nezaostává za starším bratrem ani v oblasti míčových her. Sport miluje zrovna tak jako George a podle Williama je nadějnou malou fotbalistkou.

První školní den princezny Charlotte
První školní den princezny Charlotte | Zdroj: Salma Bashir Motiwala / Shutterstock

Louis je malý, ale rychlý. Těžko ho dohonit

Mezitím se do popředí zájmu dostává i nejmladší z dětí, princ Louis. Ku příležitosti jeho třetích narozenin v roce 2021 sdíleli Kate a William fotku, na níž chlapec pózuje na červeném chodicím kole. Navíc má prý i dětský skútr, na kterém je podle Kateiných slov velmi rychlý. Skoro s ním ani nemůže udržet krok.

Kate a William učí děti lásce k přírodě

Už dříve se Kate i William v nejrůznějších rozhovorech zmínili o dalších oblíbených aktivitách svých ratolestí, k nimž patří vaření a pečení, umělecké a řemeslné projekty nebo pobyt v přírodě.

Pokud děti zrovna nejsou ve škole, rodina tráví čas většinou ve venkovském sídle v Norfolku, kde si užívá pobyt na čerstvém vzduchu. Kate připustila, že je nejšťastnější, když může být s rodinou na venkově a „trochu se ušpinit“. Není nad kouzelné chvíle, kdy si Louis a Charlotte hrají na houpačce nebo když se večer opékají marshmallows na otevřeném ohni.

Stejně jako Kate se i děti zajímají o zahradničení. V roce 2020 princezna z Walesu sdílela informaci, že pěstují slunečnice. Louis v tom vyhrává, pročež je George maličko nevrlý.