Špinavá obuv z vás udělá "váguse" v každé situaci. Kterých dalších faux pas se vyvarovat

Špinavá obuv z vás udělá "váguse" v každé situaci. Kterých dalších faux pas se vyvarovat
Šaty dělají člověka, to je pravda odvěká. Výběrem správného oblečení ukážeme nejen svůj styl, ale především i to, kdo vlastně jsme. Nic totiž nenapoví lidem více o tom, kdo jsme a proč jsme přišli právě za nimi. Jakým faux pas v oblékání se tedy vyhnout, abychom vždy udělali ten správný dojem?

Špinavé oblečení a boty

Naprostým základem je mít vždy vše čisté. Každému se může stát, že v nejnevhodnější chvíli kápne na bílé tričko červený kečup, ale jak bychom vysvětlili zašlé a špinavé boty? Právě boty ukazují to, kým jsme a jak o sebe pečujeme. Mějte je proto vždy čisté.

Pomačkané oblečení

Jestliže máte v práci problém s tím, že se vám mačká oblečení a vy potom na schůzkách vypadáte neupraveně, noste raději oblečení z umělých vláken, jenž se tolik nemačká. Pokud vás nebaví neustálé žehlení, zvažte nákup sušičky.

Skvrny od potu i deodorantu

Obojí je ve společnosti problém. Především v létě noste trička z materiálů, u kterých se skvrny od potu nebo deodorantu nemohou objevit. Jestliže rádi nosíte černá trička, volte antiperspirant na černo – bílé prádlo.

Zápach není IN
Zápach není IN | Zdroj: Mix and Match Studio/ Shutterstock

Zápach

Nemusí to nutně znamenat, že nedbáte o osobní hygienu. Zápach může nasát vaše oblečení například při čekání na hranolky ve fast foodech. Dávejte si pozor také na to, zda vaše oblečení nezapáchá potem - nemusíte to cítit vy, ale vaše okolí ano. Vždy proto dbejte na používání antiperspirantů nebo deodorantů, obzvláště v letních měsících. A pravidelně je aplikujte během dne, protože po pár hodinách jejich účinek slábne.

Průhledné oblečení 

Především v práci je faux pas průsvitné oblečení. Největší chybou je obléct si pod bílé průsvitné tričko podprsenku výrazných barev. Zapomeňte tedy na červenou, růžovou a jestliže si oblečete průsvitné materiály, volte vždy tělové nebo bílé prádlo!

Zdroj článku:
  • Autorský text