Rozesmátá znamení, která život neberou vážně. Najdete se mezi těmito vtipálky?

Rozesmátá znamení, která život neberou vážně. Najdete se mezi těmito vtipálky?
Občas jsou v životě situace, kdy je potřeba brát věci s větším nadhledem. Někdo se tak ale chová bez ustání. Těmto pěti znamením je vlastně všechno jedno a s ničím si nedělají velké starosti. Říkají si, že život je krátký na to, aby ho zaplnili nudnými vážnostmi. Jak tedy pracují s problémy?

Střelec

Střelci jsou rození baviči. Je to ten typ přátel, který vás rozesměje, jen co vrazí do dveří. Navíc umí pomoct v těžké situaci a dostat vás z krize svým neustálým vtipkováním a zlehčováním. Ze všeho umí udělat vtipnou historku a jsou také výbornými vypravěči.

Přestože se s nimi nikdy nebudete nudit, občas vás zaskočí jejich obrovská nezodpovědnost a bezohlednost. Už na první pohled je totiž jasné, že jsou divocí a nespoutaní. Ve skutečnosti jsou to ale opravdoví dobrodruhové, kteří žijí každý den, jako by byl jejich poslední. Nudným papírováním a dokumentací se proto neradi zabývají, a často tak zapomínají na důležité povinnosti.

Jsou to skvělí přátelé a umí si bezstarostně užívat života, ale na své zodpovědnosti a plnění závazků by ještě měli zapracovat.

Lev

Toto znamení je, jak už jeho název vypovídá, opravdovým lvem salonů. Jsou to rození baviči a mají zvláštní smysl pro drama. Milují pozornost, kterou si nejlépe získají právě svým humorem a charismatem. Právě kvůli tomu, aby se v záři reflektorů udrželi, se snaží druhé za každou cenu pobavit a nebojí se u toho překračovat hranice trapnosti. Občas tedy až moc přehrávají a dohání své vtipy a komická vystoupení do extrému.

Většinou s nimi ale je zábava. Život neberou tak vážně hlavně proto, že jsou spontánní a impulzivní. Věci dělají bez rozmyslu a svých činů zpravidla nelitují. Stejně jako u Střelců je s tímto přístupem ale spojená také velká nezodpovědnost a lhostejnost. Měli by si tedy urovnat své priority a určit si nějaké hranice. 

Beran

Berani jsou velice aktivní a energičtí, a proto jsou i ve svém humoru často nezastavitelní. K pobavení druhých rádi používají i své tělo. Činy pro ně často mají větší váhu než slova, a tak si libují v zábavných gestech, legračních obličejích i přehnaných komediálních scénkách. Svůj smysl pro humor užívají hlavně k tomu, aby mezi druhé zapadli. Kolektiv je pro ně totiž poměrně důležitý, i když to tak nemusí vypadat.

Jsou také hodně hlasití, což se hodí k jejich dominantní povaze. Jsou to totiž vůdčí osobnosti, které se nebojí zastat svého. Na druhou stranu se ale většinou nezabývají tím, co si o nich druzí myslí. Jsou upřímní a nemají potřebu se někomu zavděčit. Vztahy berou se stejnou lehkostí jako všechny životní problémy a nezáleží jim na tom, jak situace vyplyne. Hlavně si musí užívat a vychutnávat každou chvíli. Jejich nabitý program je toho patřičným důkazem.

Váhy

Váhy jsou společenské a rády si užívají zábavu. Záleží jim sice na názorech druhých, ale snaží se jimi tolik netrápit a spíše se společně bavit. Chtějí však, aby lidé kolem nich byli šťastní a cítili se v jejich společnosti dobře. Proto se nebojí uvádět do trapných situací, jen aby někoho utěšily a rozveselily. S radostí se totiž ztrapní, když tím někomu jen o trochu zvednou náladu.

Jsou silně empatické, a tak se do druhých umí vžít a pochopit jejich pocity. Právě proto svůj humor rády používají ke zlehčování a utěšování. Přebírají na sebe ale také pozitivní energii, takže když se někdo kolem nich usmívá a baví, okamžitě se nálada zvedne i jim.

Jsou sice nerozhodné a občas si dělají těžkou hlavu i z nejmenších prkotin, ale ve skutečnosti je zajímá jen to, aby lidé okolo nich byli šťastní. Milují ale zábavu a rozhodně svůj čas neztrácí nudou. Ke svým závazkům však přistupují o něco zodpovědněji než předchozí znamení.

Blíženci

Blíženci mají dar mluvit. Jsou upovídaní a mluvení jim prostě jde, a to jak před velkou skupinou lidí, tak jen mezi čtyřma očima. Jsou zábavní a většinou jsou ve společnosti hodně oblíbení. Umí si dělat legraci z druhých, ale nepřekračují u toho meze. Navíc vtip umí otočit i proti sobě a udělat si legraci sami ze sebe.

Snadno se začnou nudit, a tak se rádi učí a zjišťují všelijaké novinky. Milují proto také drby, a tak se účastní snad všech společenských akcí. Své nejbližší by ale pomluvami nikdy neranili.

Kvůli své krátké soustředěnosti většinou nejsou velkými experty na dlouhé řeči, ale vždy umí utrousit dobrou sarkastickou poznámku nebo vytáhnout nezapomenutelnou hlášku, která zmírní každou situaci.

Život je pro ně tedy jedním velkým dobrodružstvím, ve kterém už jim nezbývá čas na jejich povinnosti. V životě by se tedy měli snažit najít větší balanc mezi zábavou a zodpovědností.

Zdroje článku: