Jak se jednotlivá znamení chovají, když jsou nemocná? Štíři si nemoc užívají, Panny o ní nemluví a Váhy si rády stěžují

Jak se jednotlivá znamení chovají, když jsou nemocná? Štíři si nemoc užívají, Panny o ní nemluví a Váhy si rády stěžují
Nemoc jednou za čas zachvátí každého z nás. Protože se s ní ale všichni vypořádáváme po svém, každé znamení má pár typických vlastností, které jsou pro ně při nemoci typické. Někdo si nachlazení vůbec nevšímá, jiní o něm naopak nepřestanou mluvit. Jak to zvládáte vy?

Beran

Berani na nemoci nejvíce nesnáší, že nemohou stíhat všechno, co by chtěli. Představují si totiž, co všechno by mohli stihnout za dobu, co jen leží v posteli. Vytáčí je to, ale jsou příliš vyčerpaní na to, aby mohli dělat cokoli jiného. Budou se ale skutečně snažit nemoc co nejrychleji vyležet a do svého divokého života se vrátí hned, jak se jim udělá lépe.

Býk

Býci se nemoci umí skutečně postavit. Nechtějí, aby kvůli ní přišli o všechny své plány, a tak ji intenzivně léčí od samých začátků. Vadí jim, že si od ostatních musí držet odstup, ale vědí, že jim stejně nepomohou, dokud se nepostarají sami o sebe. 

Blíženci

Nemoc je pro Blížence jako konec světa. Připadá jim, že už se snad nikdy neuzdraví a že přichází o všechnu zábavu. Mnohem raději než v posteli by totiž byli někde s přáteli a dovídali se ty nejnovější drby. Protože nejsou fyzicky schopní dělat to, co by chtěli, je jim z toho ještě hůř. Když se ale uzdraví, vše si pořádně vynahradí.

Rak

Raci jsou emotivní a citliví, což se obzvlášť projevuje, když jsou nemocní. Když cítí, že s nimi někdo soucítí, hned se cítí o něco lépe. Jsou vděční, když se o ně jejich blízcí starají, ale je jim líto, že jim přidělávají starosti.

Lev

Všemi milovaní Lvi si mysl, že si ani nemohou dovolit být nemocní. Všichni na ně přece spoléhají a oni je nemohou zklamat. I když se tedy jen stěží drží na nohou, předstírají, že jim nic není. Svou nemoc nechtějí přiznat ani sami sobě. Kvůli tomu se mohou cítit ještě hůř, ale nesnesli by, kdyby měli přijít o něco zajímavého.

Panna

Panny nesnesou ani pomyšlení na to, že by vynechali pár dní v práci a vyvázli ze svých povinností. Lenost je něco, co opravdu nesnáší, a potřebují se něčemu věnovat, i když jim je skutečně zle. Většinou o své nemoci ale ani nikomu neřeknou a předstírají, že je všechno v naprostém pořádku. V soukromí se sice budou snažit léčit, ale normálně budou chodit do práce nebo školy a nedají na sobě nic znát. Často si proto ani nevšimnete, že jsou nemocné.

Váhy

Když jsou Váhy nemocné, většinou si u toho zvládají plnit všechny své povinnosti. To by vás ale z jejich stěžování rozhodně nenapadlo. Rády totiž přehání a svou nemoc trochu zveličují. Když se totiž necítí dobře, chtějí mít nějakou společnost, a tak se ve vás snaží vyvolat lítost, abyste je navštívili. Navíc rády nadávají a křičí a nesnáší, že vypadají ještě hůř, než se cítí. Nakonec ze sebe ale všechen vztek vypustí a jejich den pokračuje dál.

Štír

Štíři si pár dní volna, které jim nemoc přinese, umí pořádně užít. Zachumlají se do teplé deky s hrnkem čaje a celé dny odpočívají. Trochu se sice bojí, jestli na ně nebude jejich nadřízený naštvaný, že tolik zameškali, ale krátkodobé zmizení přidává jejich záhadnosti a tajemnosti na hodnotě. Rádi si v nově nabytém volném čase také užívají to, co by normálně kvůli svým povinnostem nestíhali.

Střelec

Střelci se snaží odmítat skutečnost, že jsou nemocní a uzdravovat se začnou až poté, co z vyčerpání nemohou dělat nic jiného, než ležet. Když už tedy nějaké nemoci podlehnou, udeří je hodně tvrdě. Kdyby se ale začali kurýrovat dříve, možná už by jim bylo dávno lépe. To jim ale raději nepřipomínejte. Mají totiž svou hlavu a ani při léčení si nechtějí nechat do ničeho mluvit.

Kozoroh

Kozorozi se nechtějí nechat ničím zastavit, a to ani nemocí. Když totiž celý den jen odpočívají, vadí jim, že přicházejí o práci či školu, a připadá jim, že už jsou pozadu a nic nestíhají. Nakonec si ale stejně najdou způsob, jak svou práci dokončit do termínu, a přitom se co nejdříve uzdravit.

Vodnář

Vodnáři potřebují svou svobodu a nezávislost, a když se začínají cítit špatně, udělají cokoliv, aby nemoci předešli. Vezmou si tedy všechny léky, které si myslí, že by jim mohly pomoct, nebo si dopřejí rychlého šlofíka. Poté mohou pokračovat se svým dnem jako obvykle. Ne vždy to ale pomůže a občas skutečně musí zůstat pár dnů doma. Jsou sice rádi, že konečně mají čas si trochu odpočinout, ale nemohou si to ani pořádně užít, protože se cítí mizerně.

Ryby

Ryby se nechtějí cítit nemocně. Snaží se proto nachlazení co nejrychleji zbavit, i kdyby to znamenalo prospat celý den. Přestože spánek mají v oblibě, prospání celého dne se jim moc nelíbí, protože jim připadá, že plýtvají časem, ale vědí, že to je nutné, aby se zase cítily dobře. Pokud vidí naději na brzké uzdravení, obětují tomu cokoliv.