Radost z pečení vám může zkazit tuhost másla: Vyřešte tento problém s přehledem pomocí jednoho z následujících triků

Radost z pečení vám může zkazit tuhost másla: Vyřešte tento problém s přehledem pomocí jednoho z následujících triků
Pečení je pro mnohé určitý druh relaxace. Odpočinout si a utříbit si myšlenky, zatímco pečete, může být přínosné a uvolňující současně. Pokud ale zapomeneme ráno či předchozí den vyndat máslo, aby změklo, může přijít stres. Záchrana je přitom snadná.

Máslo, skleněná nádoba a horká voda

Nejjednodušší způsob, jak způsobit změknutí másla, je připravení si ideálně skleněné nádoby, která je větší než samotné máslo, aby mohla posloužit jako jeho dočasná poklička. Do této nádoby nalijte vroucí vodu. Je úplně jedno, zda vodu uvaříte v hrnci nebo využijete služeb rychlovarné konvice. Nádoba se brzy dostatečně zahřeje. Až se to stane, vodu vylijte do dřezu a ještě horkou nádobu položte na máslo tak, aby se ho nedotýkala.

Skleněná nádoba se hodí hlavně proto, že když je horká, vyzařuje více tepla. Počkejte jen několik minut a následně skleněnou nádobu sundejte. Máslo je nyní tak měkké, že byste ho mohli bez problému namazat na chleba, a trvalo to jen pár minut. Nyní můžete pokračovat v pečení, aniž byste ho museli odkládat na později.

Struhadlo

Babské rady jsou většinou účinné a toto není výjimka. Jak podle našich babiček urychlit proces měknutí másla? Vyndejte struhadlo a ztvrdlé máslo nastrouhejte. Čím jemnější oka na struhadle použijete, tím kratší dobu budete čekat. Kouzlo spočívá v tom, že menší kousky másla dosáhnou pokojové teploty mnohem dříve než velký celistvý kus másla, který jste původně měli před sebou.

Jistě, přiděláte si práci umýváním struhadla, ale to zvládnete za chvilku. Hlavní je, že nyní můžete péci a později se můžete věnovat něčemu jinému.

Horká lázeň, popřípadě koupel

Horká lázeň, kdy v hrnci necháte vařit vodu a umístíte do něho menší hrnec a do něho následně surovinu, kterou chcete nechat roztát, je oblíbená zejména v případě čokoládové polevy. Můžete ji ale použít i v případě, že toužíte po másle, které není tvrdé jako kámen. Hlídejte, kdy máslo získá tu správnou konzistenci, a vyjměte ho.

Nebo ho můžete vykoupat v teplé vodě. V tomto případě nezapomeňte máslo umístit do nepromokavého sáčku, aby se nenamočilo, a opět kontrolujte, kdy je měkké tak akorát.

Máslo můžete nechat rozpustit různými způsoby, třeba horkou vodou
Máslo můžete nechat rozpustit různými způsoby, třeba horkou vodou | Zdroj: wellmind@yandex.ru / Depositphotos

Válení másla válečkem

Stejně jako byste váleli těsto na vánoční cukroví, můžete uválet i máslo. Třením se zvyšuje teplota másla, což vede k jeho rychlému změknutí, aniž byste museli čekat. Potřebujete papír na pečení, do kterého máslo zabalíte, a potom už jen stačí vzít váleček na těsto a válet. Povrch másla se začne zahřívat a propouštět vás do hlubších vrstev, které rovněž získají potřebnou teplotu.

Mikrovlnka vyřeší váš problém

Když jste líní cokoli připravovat, mikrovlnka dokonale vyřeší váš problém. Nakrájejte máslo na malé kostičky, umístěte je na talíř (který by měl být keramický a zároveň bílý) a na nízký výkon zahřívejte. Vždy používejte co nejkratší čas. Pokud má vaše mikrovlnka funkci rozmrazování, je to ještě lepší, můžete máslo nechat v mikrovlnce trochu déle. Hlavně hlídejte, aby se vám nerozpustilo.

A hotovo. Nyní můžete máslo použít na pečení a opět, jako všechny tyto metody, jste nemuseli čekat dlouho.

Zdroje článku: