Nejběžnější sny o pavoucích a jejich význam

Nejběžnější sny o pavoucích a jejich význam
Pavučina v rohu místnosti se začne zvětšovat. Váš mozek tak nějak tuší, že to není možné, ale ta pavučina je stále a stále větší a spletitější. Kokon, který má tvar oka hurikánu, kouká přímo na vás. A v něm osm černých odlesků, osm očí. Snovačka vás zahlédne a pomalu se spouští dolů. V hrůze sledujete obřího pavouka, který si vás měří a pomalu dosedá na vaše zpocené tělo. Probuzení přijde okamžitě.

Co se v článku dozvíte? Výklad snů o...

  • o obřím pavoukovi
  • o pavoukovi tkající svou síť
  • Být požíraný pavoukem
  • Sen o pavoučím davu
  • Být pronásledován pavoukem
  • Záchrana pavouka

Pro to, abychom si popsali význam nejběžnějších pavoučích snů, musíme vzít v potaz veškeré podrobnosti snu. Například bychom měli přemýšlet o místě, kde se sen uskutečnil. O lidech, se kterými jsme tento sen sdíleli. A také o výrazných barvách, nebo číslech. Věnování pozornosti všem, byť i sebemenším, detailům vám následně může pomoci vytvořit si ucelený obraz o významu a důvodu vašeho snu. To platí nejen pro sny o pavoucích, ale pro sny obecně. Pojďme se podívat na několik běžných pavoučích snů a na jejich význam.

Sny o pavoucích jsou často předzvěstí problému.

Nejdříve ale věnujte nějaký ten čas tomu, abyste si uvědomili svůj osobní vztah k pavoukům. Jak je vnímáte, jak se v jejich přítomnosti cítíte. Existuje velká spousta lidí, pro které jsou pavouci nádherná a zajímavá stvoření. Někteří jsou k těmto malým lovcům a snovačům zcela lhostejní. A ti ostatní mají strach, nebo se štítí. Případně trpí akutní arachnofobií, která jim zcela znemožňuje racionální uvažování v případě výskytu pavouka. Ať tak, či onak, právě váš vztah k pavoukům může být hlavním ukazatelem významu daného snu. Když se těchto tvorů bojíte v reálném životě, může to znamenat, že bude váš život ovlivněn nějakou podvědomou obavou. Je také běžné, že sny o pavoucích mívají lidé, kteří se pavouků spíše bojí. Často právě pavouk symbolizuje onen problém, který jedinec řeší, případně neřeší.

Zdroj: Autor: dmvphotos

Sny o obřím pavoukovi

V mnoha ohledem je slovo „obří“ nejednoznačné. Pro někoho znamená obří již trochu větší sekáč, pro jiného sklípkan, a pro posledního je to pavouk velikosti automobilu. V tomto případě je důležitá vaše představa velkého pavouka, a pokud ho za velkého uznáte, velký také bude.

Velký pavouk, který se vyskytne ve vašem snu, může být předzvěst něčeho, co je příliš velké na to, abyste to dále ignorovali. Může se jednat o problém při studiích, který neustále odkládáte. Či pracovaní email, který přehlížíte. Na vině jsou vaše vlastní pocity a emoce, které jsou k této věci vázané. Tak vyřešit to, co vás tíží, a pavouk do zapomnění míří.

Pavouk tkající svou síť

Za velmi běžný pavoučí sen je možné pokládat sen o pavoukovi, který plete svou síť. To může být symbolem vlastního propojení s okolním světem. Nezapomněli jste na něco důležitého, co se týká vašich přátel, či rodiny? Nemáte pocit vytržení z kolektivu, ve kterém pracujete? To mohou být důvody skryté za prací snovače. Další možností je to, že jste se dostali do slepé uličky v nějakém projektu, či při plánování, a hledáte cestu, jak z toho ven.

Být požíraný pavoukem

Toto je nejspíš nejhorší scénář snu, který můžete s pavoukem zažít. Nejdříve si všimnete, jak se do vás zanořují bodce jedových zubů na konci chelicer a poté následuje požírání, které může připomínat děsivé vysávání končetiny, ta následně ztrácí svůj objem, nebo požírání vašeho celého těla posouváním do útrob pavouka.

Tento sen nastává v okamžicích, kdy jste si vědomi konfrontace, která pro vás bude mít nepříjemné následky. Může se jednat o reakci na velmi složitou a zapeklitou situaci, která ale v okamžiku řešení přinese nepříjemné emoce, pocity a nejspíše následky. Tento sen má tendence se opakovat a zhoršovat s blížícím se pomyslným termínem konfrontace.

Sen o pavoučím davu

Snění o pavoučím davu, který kolem vás může chodit, nebo i pršet, či se spouštět na pavučinách, značí strach a přetížení v současné životní situaci. Možná je toho na vás moc a máte pocit, že se vše bortí jako domeček z karet ve větru. V tom případě se připravte na pavouky, kteří vám budou dělat ve spánku společnost.

Být pronásledován pavoukem

Sny o pronásledování jsou obecně tématem mnoha snů. Můžete v nich prchat před neznámou děsivou hrozbou, můžete prchat před něčím, co vidíte. A můžete utíkat před pavoukem, který se rozhodl vás sledovat. Tyto sny jsou obecně běžné pro ty jedince, kteří mají pocit, že nemají situaci pod kontrolou, případně že utíkají před problémy.

Záchrana pavouka

Abychom článek ukončili na lepší notu, jsou tu také sny o záchraně pavouka. Pokud přesunete malého tvora na nějaké bezpečné místo, nejspíše to znamená, že máte k pavoukům relativně dobrý vztah. Co to ale znamená pro vaši současnou situaci? Nejspíše byste se měli zamyslet nad věcmi ve svém životě, na které pohlížíte z úhlu pohledu, jež vám není příjemný. Sen takovéhoto charakteru často předznamenává to, že nejste sami k sobě upřímní s ohledem na emoce. Zamyslete se, jestli ve vašem životě není něco, co byste mohli přehodnotit a cítit se tak lépe.

Pavouci jsou obecně užitečná stvoření, která ale mnohým nahánějí hrůzu. Vyskytují se v našich domácnostech (a pokud si myslíte, že se nevyskytují, tak se nejspíše v úkrytu smějí vaší nevědomosti), vyskytují se i ve snech a sdílejí tak náš život. Pavouk si ale nezaslouží okamžitou smrt kvůli svému špatnému momentálnímu výskytu. Je to živý tvor, přeneste ho ven a dopřejte mu tak jiný konec, než na podrážce vašich bot.

Sny o pavoucích jsou často předzvěstí problému, který vnímáme a často neřešíme. Ke klidnému spánku je proto dobré dodělat resty, postavit se čelem k problémům a dopřát si pár nádechů klidné meditace před spánkem. Zlé sny odejdou a pak nastanou blažené noci.