Nejlepší kočičí plemeno pro každé znamení zvěrokruhu

Nejlepší kočičí plemeno pro každé znamení zvěrokruhu
Jste kočkomil a přemýšlíte nad pořízením kočičího společníka? Možná vybíráte podle vzhledu nebo temperamentu, ale jste si skutečně jistí, že jste si vybrali tu správnou kočku právě pro vás? Podívejte se, které plemeno se k vám hodí podle hvězd.

Beran – egyptská mau

K vašemu temperamentu se hodí aktivní kočka jako je egyptská mau. Podle starodávné legendy se do mau převtělila egyptská bohyně Bastet, aby mohla lépe dohlížet na pozemské dění. Proto se s touto kočkou nikdy nebudete nudit, a přitom se po jejím boku budete cítit opravdu důležitě.

Zdroj: Autor: ARTSILENSE / Shutterstock

Býk – americká krátkosrstá kočka

Máte rádi klid a pohodu a pokud už se rozhodnete pro kočku, nejlepší volbou bude uvolněná a tolerantní americká krátkosrstá kočka. Tato ideální spolubydlící se přijde pomazlit, ale stejně ráda si od vás odpočine a zaleze si do klidného koutku. Je velmi přizpůsobivá, a tak s vámi může žít jak v bytě, tak v domku se zahradou.

Blíženci – siamská kočka

Siamská kočka je velmi společenská a stejně jako vy Blíženci i tato kočka potřebuje neustále komunikovat. Siamskou kočku můžete cvičit podobně jako psa, výborně spolupracuje za odměny v podobě pamlsků i pochvaly. 

Zdroj: Autor: Voraorn Ratanakorn / Shutterstock

Rak – sphynx

Moc rádi se o někoho staráte a právě kočka sphynx vaši péči velmi ocení. Čas, který ji věnujete vám vrátí velkou náklonností a trpělivou pozorností. Tyto bezsrsté kočky jsou často aktivní, dopřejte jim proto nejen dostatek společného času, ale i prostoru a různorodých hraček.

Lev – britská krátkosrstá kočka

Britské krátkosrsté kočky se chovají s důstojností a jemností podobně jako vy. Mají vyrovnanou povahu, jsou přátelské a spíše klidné. Ale nenechte se zmást, stejně jako ostatní kočky potřebují prostor na hru a zábavu. 

Panna – perská kočka

Když už si pořídíte kočku, tak klidnou a nenáročnou. Rádi se s kočkou pomazlíte, ale netoužíte po její divokosti a vypočítavosti. Perská kočka se řadí mezi nejklidnější kočičí plemena, je tichá, nezávislá a miluje příležitostné pomazlení.

Zdroj: Autor: Good Shop Background / Shutterstock

Váhy – skotská klapouchá kočka

Skotská klapouchá kočka je společenská a hravá, vhodná do velké rodiny nebo pro aktivního majitele, který ji rád věnuje část svého volného času. Nenechte se zmást jejím smutným výrazem, v jádru je veselá a bude vám vděčná za každou společnou legraci.

Štír – barmská kočka

Barmské kočky jsou velké osobnosti podobně jako vaše znamení. Chvíli jim trvá než se rozkoukají, vaši trpělivost však odmění svou oddaností. Jsou trochu tvrdohlavé a svérázné, ale to by pro vás neměl být žádný problém.

Střelec – habešská kočka

Chvíli neposedíte a pořád musíte do něčeho šťourat úplně stejně jako kočka habešská. Tyto kočky nevydrží chvíli v klidu, jsou opravdu zvídavé, dokážou se pořádně rozdovádět a vyvádět různé akrobatické kousky. Pokud se Střelci rozhodnete pro kočku, tak jedině habešskou.

Tyto kočky nevydrží chvíli v klidu, jsou opravdu zvídavé, dokážou se pořádně rozdovádět a vyvádět různé akrobatické kousky.

Kozoroh – kočka Munchkin

Tam, kde ostatní vidí překážky, Kozoroh vidí příležitost. Podobné smýšlení mají také kočky plemene Munchkin, roztomilé šelmy s krátkými nohami. Veselá kočka s jemným charakterem vám bude příjemným a optimistickým společníkem. 

Vodnář – Ragdoll

Milujete neobvyklé věci a kočka Ragdoll vám jednu takovou může nabídnout. Tyto speciální kočky se totiž dokáží naučit pár skvělých kousků jako je aportování nebo otevírání dveří. A kdo jiný než vy Vodnáři by chtěl mít doma aportující kočku?

Ryby – mainská mývalí kočka

Milujete své soukromí a mainské mývalí kočky jsou na tom úplně stejně. Jsou to klidné tolerantní kočky, které se jednou za čas potřebují pořádně vydovádět, ostatně jako vy. S touto harmonickou kočkou si budete výborně rozumět.   

Zdroje: