Připravte si pravou domácí horkou čokoládu
Foto: Rimma Bondarenko / Shutterstock

Připravte si pravou domácí horkou čokoládu

Horká čokoláda je důvod, proč velká většina z nás miluje chladné měsíce. Nebo naopak zimu nesnášíte, ale jen díky tak skvělým příležitostem, jako je dát si lahodnou horkou čokoládu, ji přežijete.


Na dobrých surovinách při přípravě horké čokolády nešetřete, připravujte si ji svátečně, ale kvalitně. Samozřejmostí je dobré tučné mléko, kvalitní kakaový prášek a pravá hořká čokoláda. V některých podnicích najdete čokoládu podobnou pudinku s přídavkem škrobu. Máte ale chuť na pudink nebo na pravou čokoládu?  

Kterou čokoládu použít?

Patříte-li k těm, kteří si rádi dopřejí kvalitní čokoládu, dejte přednost produktům, které obsahují minimálně 75 % kakaa. U menších dětí volte čokoládu s množstvím kakaa do 55 %.

Na 4 šálky si připravte:

200 g čokolády nebo čokoládových peciček

280 ml plnotučného čerstvého mléka

Cukr podle chuti 

V kastrůlku ohřejte mléko přibližně na teplotu 60 - 70 °C. Postupně vložte všechnu čokoládu, případně cukr a míchejte dokud se vše nerozpustí. Na čokoládu můžete přidat oblíbené koření - skořici, vanilku, kajenský pepř, kardamom, pomerančovou kůru. Ozdobte si čokoládu kopečkem pravé šlehačky, karamelovou polevou, salkem či jste-li fajnšmekři panákem Whisky. Na závěr třeba posypejte drcenými mandlemi. 

Přejete-li si čokoládu skutečně krémově lahodnou, nahraďte alespoň polovinu mléka 12% smetanou. 

 
Přidejte si nás na domovskou stránku
Seznam.cz nebo Google Zprávy
Přidat na Seznam.cz Přidat na Google zprávy

Další články z rubriky Recepty a Vaření

Recepty z pohanky, které si můžete dát bez výčitek svědomí klidně i večer

Recepty z pohanky, které si můžete dát bez výčitek svědomí klidně i večer

Pohanka se konečně vrátila na výsluní – právem je tato potravina opět zařazována do běžného jídelníčku nejen v českých rodinách, ale vlivem důrazu na zdravější a rozmanitější stravu ji zařazují také školní a závodní jídelny. Jak si připravit pohanku doma, a těšit se tak z jejích prospěšných látek? Podívejte se na recepty, které obohatí váš kuchařský um.

Co si připravit na snídani a svačinu rychle a zdravě

Co si připravit na snídani a svačinu rychle a zdravě

Přejete si stát se králi kuchyně, avšak bez nutnosti trávit v ní půl dne? Právě pro vás jsou určeny rychlé a jednoduché recepty, jejichž přípravu zvládne opravdu každý. Vyberte si svůj recept pro snídani a chutnou (a hlavně zdravou) svačinku.

Recepty se špenátem a jak jej správně připravit?

Recepty se špenátem a jak jej správně připravit?

Co se vám vybaví jako první, když se řekne špenát? Zelená hmota bez chuti ze školní jídelny? Pokud ano, je na čase dospět. Pro jednou vyzujte školní přezůvky a vydejte se do světa chutí, kde špenát umí inspirativně hrát jednu z hlavních rolí. Znáte salát z baby špenátu?

Bubble tea: Jak si doma připravit oblíbený perlivý nápoj zdravě a snadno

Bubble tea: Jak si doma připravit oblíbený perlivý nápoj zdravě a snadno

Snad každé dítě miluje bubliny. Je s nimi totiž spousta legrace. Bublinkový čaj je kombinací mléčné chuti, bublinek a lahodných kousků na dně nápoje. Vyrobte si pravý Bubble tea přímo u vás doma!

Sladká křupavá snídaňová pochoutka na nedělní ráno

Sladká křupavá snídaňová pochoutka na nedělní ráno

Je nedělní ráno a pokojem zavoní sladká palačinková vůně. Ale palačinky to nejsou. Je to něco křupavějšího, máslového, s ovocem a šlehačkou, polité javorovým sirupem. Ano, jsou to vafle. Oblíbená pochoutka, na kterou se sbíhaly sliny již starověkým Řekům.


Další články z rubriky Recepty a Vaření