Vánoční trendy pro rok 2020: Jak stylově zabalit dárky a vyzdobit dům

Vánoční trendy pro rok 2020: Jak stylově zabalit dárky a vyzdobit dům
Vánoční zdobení je každoročním rituálem, který domov vždy naplní rodinnou pohodou. A po letošním neobvyklém roce se na něj obzvlášť těšíme. Jak ale vše sladit, aby to vypadalo dobře? Podívejte se na letošní vánoční trendy v dekoracích.

Lépe dostupné zdobení

Letos je více než kdy dřív důležité myslet i na peníze. Vánoční výzdoba vás však vůbec nemusí stát jmění. Stačí oprášit staré ozdoby, vylepšit je nebo si dokonce nějaké nové vyrobit. A ani to nemusíte nijak přehánět, s jednoduchostí to letos vyhrajete.

Přírodní a recyklované materiály

Recyklace a zodpovědné chování k přírodě je trendem nejenom letošních Vánoc. Nejenže tím pomůžete ke snížení odpadu, navíc hodně ušetříte a bude to vypadat krásně. Postačí vám i to, co najdete doma.

Při balení dárků je zajímavým nápadem použití pytloviny nebo jakékoliv jiné látky místo balicího papíru. Obyčejný hnědý papír dárkům také dodá úplně jiné kouzlo. Navíc si ho můžete dozdobit podle sebe. K dekoraci dárků můžete využít kromě stužek i obyčejný provázek, šišky, větvičky nebo jiné dekorace v přírodním stylu.

Nové barvy

Moderní jsou letos neutrální barvy do bíla, šeda a hněda, které domovu dodají přírodní nádech. Ke zdobení stromečku můžete využít i šišky, oblíbené jsou také nabarvené na bílo.

Neutrální dekorace vám navíc půjdou k jakékoliv barvě, kterou doma už máte, takže se to s nimi rozhodně nemusíte bát zkusit.

Další oblíbenou barvou pro letošní Vánoce se stala tmavě modrá. Vypadá dobře s bílou, ale kombinovat se dá s mnoha barvami. Se světýlky připomíná noční oblohu a snadno tak vykouzlí kouzelnou vánoční atmosféru. Slušet bude nejen ozdobám na stromečku, ale například i ubrusu na štědrovečerní tabuli.

Nostalgické ozdoby

Pandemie koronaviru nám mimo jiné předvedla, jak důležité je vážit si i malých věcí. Protože i ty dokážou často přinést velkou radost. Podobně to je i se starými ozdobami. Nejen, že díky nim ušetříte, ale vyvoláte krásnou nostalgickou atmosféru plnou vánočních vzpomínek. Každý má svou oblíbenou rodinnou dekoraci, kterou na Vánoce každý rok s láskou znovu vytáhne. Letos se tedy tyto tradiční ozdoby rozhodně nebojte vystavit.

Kromě dekorací se vrací také některé pozapomenuté tradice. Proč si znovu nepřipomenout lití olova, krájení jablíček nebo pouštění lodiček z vlašských ořechů?