Dwayne THE ROCK Johnson se stal korunovaným králem tequily

Dwayne THE ROCK Johnson se stal korunovaným králem tequily
The Rock se dlouhodobě netají tím, že je velkým fanouškem tequily. Na sociálních sítích popíjí tento čirý nápoj s manažery, partnery, či s přáteli. Zároveň je tequilla oblíbenou součástí jeho odpočinkových dní. Miluje ji asi stejně jako svého obtloustlého francouzského buldočka. Králem tequily se ale přes všechna očekávání nestal z důvodu konzumace.

Téměř před rokem, v březnu roku 2020, se nechal Dwayne Johnson slyšet, že zakládá vlastní značku tequily. V prvních zmínkách hovořil o alkoholickým nápoji, který bude používat malovýrobních procesů a nejlepší suroviny. Svému moku dal název Teremana Tequila. První část názvu, „Tera“, znamená Zemi a „Mana“ je název mocného polynéského ducha, který nás vede životem. „Teremana“ tedy znamená „Duch Země“.

Minulý rok byla Teremana Tequila na sociálních sítích všude tam, kde byl The Rock. Marketing společnosti využíval lákavých metod přitahování zákazníků. Alkohol konzumující zákazníci se dostávali na profil Dwayna Johnsona se slovy díků za vytvoření božského čirého nápoje a sdíleli tak své životy přímo se životem filmové a wrestlingové hvězdy.

Dwayne Johnson je jednoznačně velice silnou osobností marketingu samotné tequily, proto není překvapivé, že značka Teremana zažila jeden z nejlepších debutů v historii. Vždyť herec je jedním z nejslavnějších a nejlépe placených super-star filmové branže současnosti. The Rock se neprezentuje jako ambasador značky, který ji pouze zastupuje pro marketingové účely. Společnost vyrábějící tequilu nevyužívá jména hvězdy pro své limitované edice, ani pro značku samotnou. Dwayne je právoplatným majitelem společnosti, podílí se na jejím chodu a rozhodování.

Samozřejmě není jediným vlastníkem společnosti. Jedním ze zakladatelů je Ken Austin, který má již zkušenosti se založením společností vyrábějících alkohol. Za devět let jeho Tequily Avion nasbíral potřebné zkušenosti a přináší tak značné know-how do výrobního procesu. Další spoluzakladatelka, Jenna Fagnan, má zkušenosti z řízení podobného podniku. Nyní přemýšlí nad metodami a způsoby, jakými může Teremana navýšit produkci se zachováním kvalitních postupů. Poptávka po nové The Rock tequile není stále zcela uspokojená.

Dwayne Johnson není jednou slavnou osobností, která se uchýlila do vod opojného podnikání v alkoholové branži. Dan Aykroyd, kterého známe především z krotitelů duchů, založil v roce 2007 svou vlastní značku. Jeho Crystal Head Vodka ve skleněné lahvi tvaru lebky dosáhla značného celosvětového úspěchu. Ryan Reynolds se netajil svou zálibou v Aviation Ginu. Stal se ambasadorem značky a následně také partnerem zmíněného ginu. A do třetice, irská punková skupina The Pogues v partnerství s destilérkou West Cork vytvořili Pogues Irish Whiskey. V případě The Pogues nejde jen o použití jména skupiny pro propagační účely, jednotliví členové skupiny se přímo podíleli na tvorbě lahodného moku. Stojí tak za zajímavou kombinací chutí single malt whiskey.  

Jak se říká, alkohol je metla lidstva. No, některé celebrity se rozhodli prorazit v nabídce těch nejlepších, aby byl svět pořádně zameten. Celebrity se očividně musí neustále otáčet a vymýšlet nové a nové metody investování vydělaných peněz. Investiční duch některým opravdu nechybí.

Otevřeme lahev na připití dalšího úspěchu a popřejme Dwayne The Rock Johnsonovi, tátovi, herci, wrestlerovi, zpěvákovi, a nyní také královi tequily, mnoho úspěchů v životě.