Nejzábavnější kuchařské show, které by neměly uniknout ani gastronomickým amatérům

Nejzábavnější kuchařské show, které by neměly uniknout ani gastronomickým amatérům
Popularita kuchařských show je nepopiratelná. Ať už v televizi, na Netflixu, na Youtube ba dokonce i v rádiu: Všude rádi hledíme či posloucháme vyučené kuchaře a pozorně se učíme, abychom si vylepšili náš talent v kuchyni. Ale pokud se chceme i bavit, tak se musíme kouknout na následující pořady.

MasterChef Česko

Nejspíše nejoblíbenější kuchařská show na světě je „MasterChef“. Původně britský pořad se stal rychle hitem a byl následně prodán do několika dalších států, včetně Česka. V soutěži bojuje několik kuchařů o celkové vítězství. Aby vyhráli, musí přesvědčit porotu svými lahodnými kreacemi, ale také je potřeba vyhrát mini-soutěže, jako například „krájení cibule“ nebo „čištění ryb“.

MasterChef není jen zábavná, ale i napínavá show, diváci si mohou vybrat svého favorita a fandit mu až do konce soutěže. Vítěz se může radovat z půl milionu korun, titulu „MasterChef“ a možnosti vydat vlastní kuchařku.

 

Hell's Kitchen

Žádný seznam zábavných kuchařských show nesmí vynechat Gordona Ramseye, krále nadávek a císaře ultimativních urážek. Ramsey se nestydí pojmenovat své žáky slovy jako „Dickface“ nebo „Idiot Sandwich“ (přitom si jeho žák držel dva kousky toastu na tvářích), a to tyto nadávky ještě patří mezi ta milejší pojmenování.

Cílem tohoto pořadu je stát se novým šéfem restaurace. To zvládne pouze ten, který dokáže vydržet enormní tlak, jež je na takové pracovní pozici zcela obvyklý. Ramsey se nejenže postará o co nejlepší možnou přípravu z kuchyňského hlediska, jeho přísný přístup dokonale napodobuje stresující okolí v restauraci. A pro diváka je dost zábavné se na jeho verbální výlevy dívat.

 

Cake Boss

Máte rádi sladkosti, dorty a pečení? A současně se rádi díváte na rodinná dramata i humorné situace? Pokud na obě otázky odpovíte se slovíčkem „ano“, tak je Cake Boss pořad, který hledáte. Děj se točí kolem italoamerické cukrárny v Hoboken. Šéfem této rodinné cukrárny je Buddy Valastro, jenž zde pracuje s celou rodinou.

Středem seriálu je tvorba zajímavých a originálních dortů pro nejrůznější zákazníky. K tomu patří například velké letadlo z vanilkového těsta k 90. narozeninám nadšeného pilota. Kreativita a láska k detailům dělají z každého dortu jedinečný výtvor, který je až škoda jíst.