Víte, která znamení dle horoskopu inklinují k hlouposti? Přečtěte si, která patří mezi ty nejhloupější

Víte, která znamení dle horoskopu inklinují k hlouposti? Přečtěte si, která patří mezi ty nejhloupější
Znamení zvěrokruhu často hodnotíme z nejrůznějších aspektů – z hlediska lásky, štěstí na finance nebo ochoty založit rodinu. Můžeme se však na celou věc dívat i z opačného směru.

Lev

Patříte-li mezi Lvy, pak jistě víte, že vaší hlavní zbraní i slabinou je vaše ego. Neustále toužíte po pozornosti a dominanci. Mnohdy se až tolik zahledíte do sebe a snahy mít nade vším kontrolu, až se začnete chovat úplně nelogicky, ba přímo hloupě.

A pokud se vám podaří získat vládu nad situací, neznamená to, že vše, co uděláte, je rozumná a smysluplná volba. Vaše činy jsou často pravým opakem. Sebestřednost totiž často zaslepuje úsudek, a dá se tak říct, že čím větší ego, tím méně rozumu.

Rak

Kdo moc přemýšlí, často ostrouhá. To platí zejména u Raků. Pokud patříte k tomuto zranění, nevěnujte příliš času zvažování všech možných alternativ. Dost možná vám totiž nakonec pomyslný vlak ujede, a vy tak zůstanete na všechno sami. Navenek tak budete vypadat jako hlupáci, kteří nejsou schopni stát se pány situace. V kombinaci s vlastností Raků brát si všechno osobně tak vyzníte skutečně jako někdo, kdo není schopen rozumného uvažování.

Vaše emoce vás mohou rozhodit až do takové míry, že uděláte nějakou hloupost. Naučte se je tedy ovládat – pokud překonáte nečekaný příval nežádoucích emocí, vaše mysl zůstane čistá, a nebude tak hrozit, že se před okolím ztrapníte.

Raci nepřemýšlejí nad dalšími alternativami. Zdroj: Mix and Match Studio/ Shutterstock

Střelec

Lidé narození ve znamení Střelce se sami sobě zdají poměrně inteligentní, problémy však nastávají, pokud se dostanou do společnosti jiných lidí. Před ostatními se totiž snaží vší silou uniknout do svého vnitřního světa a oprostit se od reality, takže ve finále vůbec nestíhají sledovat, co se kolem nich právě děje.

Díky tomu tak vypadají spíše jako zmatkaři, kteří nemají ponětí o chodu světa okolo. Když se pak dostanou zpět do reality, rána bývá mnohdy krutá. Snažte se tedy nebrat váš imaginární svět jako řešení problémů a zůstaňte nohama pevně na zemi.

Beran

U Beranů bývá hlavní příčinou jejich natvrdlosti až hlouposti v první řadě jejich povaha, která je často založena na křehkém až nejistém postoji, který však trochu nešikovně doplňuje jejich agresivní vystupování a projev. Díky tomu nejsou schopni prakticky žádnou situaci zvládnout ve vážném duchu, jelikož ji nedokážou správně odhadnout.

Pokud je toto i váš případ, mějte se na pozoru. Lidé okolo vás vám totiž nedají nic lacino, a vina tak stejně nakonec padne na vás. Existuje ale řešení. Vaše jedinečná kombinace povahových vlastností dělá z Beranů poměrně nadějné a talentované umělce. Místo zbytečných faux pas se tedy raději realizujte například v malování či modelování, kde své nedostatky snadno přetočíte v přednosti.

Váhy

Jakožto Váhy neděláte hlouposti úmyslně, na to jste poměrně dost vypočítaví. Bohužel vás však v tomto ohledu může často zradit vaše vlastní osobnost, zejména nedostatek odvahy. Často lpíte na minulosti a vaše omezené vnímání času vám zaslepuje rozum.

Díky tomu například nevidíte jasné náznaky některých možných scénářů budoucnosti, které lidi kolem vás hravě odhalí. Jediné, čím zvládáte relativně bez problémů žít, je pak současnost, a podle toho se také chováte. Bohužel však kvůli strachu a pocitu viny často nejste schopni včas zasáhnout, a z problému tak vyjdete jako hlupáci.

Býk

To nejhorší nakonec aneb Býk jakožto představitel statisticky nejhloupějšího znamení celého zvěrokruhu. Mírně řečeno, pokud jste Býk, jste zkrátka tvrdohlaví jako mezek. Jste prakticky nepoučitelní a vaše chyby často opakujete znovu a znovu.

Jste omezení vlastním vnímáním světa, takže o empatii a vhledu do emocí lidí okolo vás u Býků nemůže být vůbec řeč. Vaše jediná naděje spočívá v nalezení toho nejvhodnějšího partnera, který vaši povahu dokáže zkrotit.

Zdroje článku: