Učitelé podle znamení zvěrokruhu. Kdo hledá originální metody a kdo se na učení prostě nehodí?

Učitelé podle znamení zvěrokruhu. Kdo hledá originální metody a kdo se na učení prostě nehodí?
Učitelé musí překonávat řadu překážek a často to vážně mají těžké. Jejich role v našich životech mohou být naprosto klíčové. Dobrý učitel vám totiž může naprosto změnit pohled na svět. Jiní už ale nemusí být až tak skvělí. Podívejte se na jejich charakteristiku podle znamení!

Beran

Berani jsou plní energie a svůj předmět obvykle přímo zbožňují. Umí si zjednat respekt, ale hodiny s nimi nikdy nejsou nudné. Jsou ale také dost výbušní a občas se ani před studenty neudrží. Stejně rychle jako se naštvou, ale i vychladnou a žáci je většinou pro jejich zapálenost a energii, kterou do učení vkládají mají v oblibě.

Býk

Býky jen tak něco nerozhodí. Jsou klidní a vytrvalí a neustále se snaží své metody zlepšovat. Učí se tím i více o svém předmětu a snaží se hledat co nejvíce souvislostí. Učení berou jako formu umění, což se v jejich kreativním stylu výuky dokáže projevit. Navíc mají i velkou trpělivost a nevadí jim ani strávit více času pomocí pomalejším studentům.

Blíženci

Blíženci nepatří zrovna mezi nejoblíbenější učitele. Není to ale přímo jejich znalostmi ani chováním. Jsou totiž velice vzdělaní, zajímají se o dění ve světě a mají široký okruh zájmů. Své znalosti také rádi předvádějí ostatním a na počkání na vás dokáží vychrlit řadu zajímavých informací. Většinou si však nevytváří příliš blízký vztah k dětem a jejich výklad může znít celkem nepřehledně. Spíše než na pozici učitele se tedy tito lidé hodí kamkoliv, kde budou moci probírat své nápady a myšlenky i s dospělými.

Rak

Raci jsou rodinnými typy, jsou citliví a mají opravdu rádi děti. Díky tomu mohou být velmi nápomocní a starostliví. Jsou oblíbení především mezi menšími dětmi, kteří je velmi obdivují a váží si jich, protože se o ně vzorně starají a dokáží jim vždy pomoci. Umí hodiny udělat zajímavými, občas jim však může také dojít trpělivost. Když tedy musí učit neposlušné a zlobivé děti, může je to postupně dohnat k šílenství.

Lev

Lvi potřebují zářit a být vždy středem pozornosti, což ve třídě většinou není zrovna možné. Proto nebývají úplně nejlepšími učitelskými typy. Je pro ně těžké udržet si k něčemu motivaci, a proto jsou pro ně lepší kreativnější předměty, jako výtvarná nebo hudební výchova. Tam učivo není tak jednotvárné a zároveň se studenty mohou sdílet své zájmy. Lvi jsou navíc přirozenými vůdci a okamžitě si dokáží zjednat autoritu, což se může hodit především ve vyšších ročnících. 

Panna

Panny jsou ve svých hodinách vždy organizované a mají smysl pro detail. Předmět, který učí ale opravdu milují a lásku k jeho poznávání dokáží přenášet i na své studenty. Proto jsou jejich hodiny velmi oblíbené a rozhodně s nimi nikdy není nuda. Sami se totiž nikdy nepřestávají učit a rádi hledají i nové a zajímavé metody učení.

Váhy

Váhy nemají rády konflikty a nejdůležitější pro ně je vzájemné porozumění a domluva. Křičet je uslyšíte opravdu zřídka a spíše než na prospěch dětí se budou soustředit na jejich vztahy. Přestože jsou milujícím a harmonickým znamením, učení není zrovna jejich silnou stránkou. Nemají rádi, když se musí opakovat a žáci je dokáží snadno vytočit. Když ale učí předmět, ke kterému mají hodně blízko, dokáží žákům předat alespoň jejich nadšení ke studiu.

Štír

Štíři jsou jako učitelé velmi trpěliví a látku umí žákům snadno předat. Dokáží totiž vše vysvětlit tak, aby to dávalo smysl a bylo alespoň trochu zábavné. Ve svých hodinách jsou také hodně kreativní a používají zajímavé metody. Jsou chápaví a se svými žáky si obvykle dobře rozumí. Proto také patří mezi nejoblíbenější učitele a na jejich hodiny se žáci vždy těší.

Střelec

Střelci jsou zábavní a přemýšliví, ale svůj čas obvykle neradi obětují učení. Není to přímo tím, že by je nebavilo vysvětlování učiva nebo předávání svých znalostí. Spíše u toho vždy myslí na to, co lepšího by zrovna mohli dělat a jakých velkých věcí by mohli dosáhnout. Učení pro ně zkrátka moc není a mnohem lépe se budou cítit v práci, kde budou mít svobodu a budou moci žít svým dobrodružným životem.

Kozoroh

Kozorohové se řadí mezi ty nejlepší učitele. Přestože jejich práce někdy může být velmi náročná, oni si ji užívají a dokáží být pro studenty velkou oporou. V plánování svých hodin jsou velice praktičtí a organizování, ale vnáší do něj i svou kreativitu. Testy a domácí úkoly opravují co nejrychleji, aby je žákům mohli zase rychle vrátit. Umí být velmi inspirující a své žáky dokáží motivovat ke studiu.

Vodnář

Svou svobodnou mysl Vodnáři nezapřou ani při učení. Neřídí se žádnými osnovami ani plány a prostě se snaží dětem učivo předat tak, aby je bavilo. Díky jejich moudrosti a intelektu své žáky naučí potřebné znalosti, které ale dokáží ozvláštnit svou volností a neobvyklým pohledem na svět.

Ryby

Ryby jsou velmi citlivé a věnují pozornost i těm nejmenším drobnostem. Pro své žáky najdou vždy pochopení a jejich hodiny jsou nápadité a originální. Svým studentům se snaží otevřít oči a ukázat jim i jiný pohled na věc. Každému z nich věnují svou pozornost a snaží se být co nejvíce nápomocní. Jejich žáci to opravdu dokáží ocenit a často na ně vzpomínají až do konce života. Nejlépe se tito učitelé uplatní na uměleckých školách, kde mohou více využít své originality.