10 zajímavostí o spravedlivých Vahách, na které byste sami nepřišli

10 zajímavostí o spravedlivých Vahách, na které byste sami nepřišli
Váhy jsou známé především pro svou spravedlnost a harmonii. Mají také rády společnost a každý se s nimi hned cítí jako doma. Toto znamení v sobě ale samozřejmě skrývá mnohem víc. Čeho byste si na nich sami nevšimli a čím mohou zaujmout?

1) Umí zůstat v klidu

Váhy mají ve svém symbolu jako jediné neživý předmět, a to už o něčem vypovídá. S emocemi to totiž moc nepřehánějí. Jako spravedlivé váhy se totiž i v životě snaží hledat balanc a vnitřní klid. Svou harmonickou a vyrovnanou povahu tedy většinou nezapřou. I když zrovna prochází náročným obdobím, umí zůstat v klidu.

2) Dobře kombinují barvy

Váhy jsou umělecky založené a ladění barev je jejich přirozeným talentem. Jsou to módní experti, řídí se současnými trendy a nikdy byste je nepotkali v barvách, které se k sobě nehodí. Stejně stylově a sladěně mají vyzdobený i svůj domov nebo kancelář.

3) Nemají štěstí ve vztazích

Toto znamení patří mezi beznadějné romantiky. Navíc jsou to velcí optimisté, a tak na začátku vztahu v záchvěvu zamilovanosti přehlížejí varovné signály a nechtějí si přiznat realitu. Často kvůli vztahu tedy obětují i své vlastní štěstí, což pro ně může být obrovskou ztrátou, kterou jim nikdo nevrátí. Občas by tedy měli otevřít oči a nic si nenamlouvat.

4) Vyjadřují se diplomaticky

Váhy pečlivě promýšlí, co říkají, a umí se vyjadřovat inteligentně. Pokud to potřebují, umí být také dobrými stratégy a dobře vyjednávat.

5) Rády tráví čas doma

Váhy milují svůj domov a líné dny strávené na gauči patří mezi jejich oblíbené. Jejich byt je většinou hezky vyzdobený, útulný a představuje pro ně tedy bezpečné a příjemné prostředí. Navíc mají pořád uklizeno, protože nepořádek moc dlouho nesnesou. Doma si tedy umí dopřát relax a dobít si baterky po náročném dni.

zdroj: Rido / Shutterstock

6) Přizpůsobují se na úkor sebe sama

Mezi jednu z největších chyb, které Váhy dělají, patří to, že chtějí každého potěšit. Snadno se tak nechají přemluvit k něčemu, co ani nechtějí dělat, jen aby byli všichni spokojení. Udělaly by totiž téměř cokoliv, aby se vyhnuly konfliktu. Navíc chtějí být zamilované, a snadno se tak ve vztahu svou obětavostí zraní. Neumí totiž říct ne, ale jejich činy nejsou vždy opětované. Před takovými lidmi by se měly mít na pozoru.

7) Jsou přesvědčivé

Váhy umí dosáhnout svého, když chtějí. Jejich komunikační schopnosti jim totiž vždy pomohou, a právě díky nim vás dokážou strhnout na svou stranu, i když s nimi vlastně příliš nesouhlasíte.

8) Jsou to umělci každým coulem

Umělecké schopnosti Vah nekončí jen u módy a designu. Milují totiž vše, co je spojené s uměním a kreativitou. V oblibě tedy mají zpěv, malování, kreslení, tanec i psaní a vždy hledají nové příležitosti k realizování projektů nebo objevování nových koníčků.

9) Jsou nerozhodné

Váhy smýšlejí spravedlivě a analyticky, a právě proto je pro ně rozhodování dlouhým procesem. I u těch nejmenších problémů totiž zvažují všechny možnosti a dívají se na věc z mnoha úhlů. Může to sice být frustrující, zvlášť když s nimi musíte nakupovat, ale na druhou stranu se nemusíte bát, že by jejich rozhodnutí byla neuvážená. Většinou se jim to také vyplatí a rozhodnou se dobře.

10) Zajímá je historie

Historie patří mezi řadu zálib, které Váhy mají. Většinou vlastní zajímavé historické předměty, které pro ně mají obrovskou cenu, ať jde o vzácný archeologický nález či porcelán od babičky.

Zdroje článku: