10 zajímavostí o pracovitých Kozorozích, které byste na ně netipovali

10 zajímavostí o pracovitých Kozorozích, které byste na ně netipovali
Kozorozi patří mezi praktická a spolehlivá zemská znamení a jsou známí především pro svůj workoholismus. Jsou tedy soustředění, pracovití a vytrvalí. Co dalšího se za touto maskou ale skrývá? Podívejte se na zajímavosti, které by vás k tomuto znamení ani nenapadly.

1) Stabilizují jakýkoliv vztah

Pokud máte po svém boku Kozoroha, nemusíte se bát, že by se někdy snažil váš vztah rozvrátit. Zrozenci tohoto znamení totiž umí hledat praktická a realistická řešení problémů, a tak situace většinou zachraňují. Umí si poradit i s rodinnými přemi a většinou jsou právě těmi, kteří rodinu drží pohromadě i po nepříjemných hádkách.

2) Jsou překvapivě vtipní a zábavní

Na první pohled se toto znamení může zdát poměrně upjaté a jeho zrozenci většinou vypadají, jako by se ani neuměli uvolnit. Když je ale blíže poznáte, zjistíte, že jsou vlastně rodilí baviči a sarkasmus je pro ně přirozenou formou vyjadřování. Jsou hodně všímaví, a tak umí dobře vtipkovat jen na základě toho, čeho si všimnou.

3) Motivují sami sebe

Kozorozi se v práci nezastaví, když je k tomu něco nedonutí, a i k nepříjemným úkolům se umí dotlačit sami. Nepotřebují za zády mít někoho, kdo je k tomu bude nutit, a tak nejraději pracují sami na sebe, kdy se nemusí nikomu podřizovat. Jsou také dobrými šéfy, kteří svým podřízeným udělují hodnotné rady.

4) Nemají čas na drama

Protože se Kozorozi většinu času soustředí na práci, má pro ně často i větší váhu než vztahy a osobní život. Nemají tedy v oblibě poslouchání problémů druhých a raději dělají něco smysluplného. Pokud jim někdo tedy kazí plány, kontakt s ním raději přeruší nebo si alespoň stanoví nějaké hranice.

zdroj: Katy Hutchinson / Shutterstock

5) Mají talent na šachy a hlavolamy

Myšlení Kozorohů je hodně logicky zaměřené, a tak není divu, že jim logické hádanky, hlavolamy a hry opravdu jdou. Navíc umí vydržet dlouho soustředění, takže je v šachách nemáte šanci porazit. 

6) Zapomínají na malé radosti

Pokud nějaká aktivita nemá pro Kozorohy dostatečně hodnotný výsledek, bude těžké je k ní přinutit. Společenské akce, rodinné oslavy a někdy i cestování tedy raději odmítají a soustředí se na to, co je pro ně v tu chvíli důležitější.

Potřebují tedy někoho, kdo je k těmto každodenním radostem popostrčí a přesvědčí je, že nikomu neuškodí, když na pár hodin přijdou na jiné myšlenky. Musíte na ně ale pomalu, jinak je nikam nedostanete.

7) Předvídají nebezpečí

Kozorozi mají silný instinkt, který jim pomáhá druhé okamžitě prokouknout a odhadnout jejich úmysly. Nebezpečí tedy umí rychle vycítit a mají se před ním na pozoru. Díky tomu se nenechají snadno nachytat, tak to na ně raději ani nezkoušejte.

8) Drží své slovo

Když Kozorozi něco slíbí, věřte, že z toho jen tak nevycouvají, ani kdyby kvůli tomu měli něco obětovat. Můžete se na ně tedy spolehnout, ale možná od vás budou očekávat to samé.

9) Dávají dobré rady

Svým blízkým umí Kozorozi vždy dobře poradit a většinou si na ně najdou čas i ve svém přeplněném rozvrhu. Umí rychle odhadnout jejich stav a situaci a navést je správným směrem.

10) Mají vysoká očekávání

Nebuďte zklamaní, když Kozorozi s vaší prací nejsou spokojení. Mají totiž hodně vysoká očekávání a ani hodně dobrý výsledek je nepotěší. Právě proto jsou tak ambiciózní a vybíraví a nespokojí se téměř s ničím. Možná proto u nich na dobrou náladu zas tak často nenarazíte.

Zdroje článku: