8 příčin ukrytých za sny o vypadávajících zubech

8 příčin ukrytých za sny o vypadávajících zubech
Významy snů jsou silně subjektivní a často nezáleží ani tak na faktu, který ve snu pozorujeme, jako spíše na kontextu. Sny o vypadávání zubů jsou velmi stresující záležitostí. Kdo se s nimi již potýkal ví, že není příjemné se probudit a prohmatávat si chrup a ujišťovat se, že je vše v pořádku. Vše totiž v pořádku nejspíše nebude. Vypadávání zubů je spojeno s několika interpretacemi a scénáři. Teď si představíme osm z nich.

Osobní ztráta

Nejběžnější důvod snění o vypadávání zubů je pocit hluboké osobní ztráty. Tím může být myšlena ztráta milovaného člověka, ať již jeho, či její smrt, nebo opuštění a ztráta partnerství, či manželství. Vypadávání zubů může být spojeno se strachem zapříčiněným možností ztráty střechy nad hlavou, případně ze ztráty zaměstnání. Nejde tedy pouze o ztrátu, která již proběhla, ale také o ztrátu, která je z nějakých ať již racionálních, či iracionálních důvodů očekávána. Někteří lidé si v tomto duchu uchovávají víru, že sny o vypadávajících zubech jsou předzvěstí úmrtí v rodině.

Zdroj: Autor: metodej / Shutterstock

Stres

Stres je novodobým zabijákem života. Ovlivňuje vztahy, pocity, cestování, výkony, a také sny. Stres, ať doma, či v práci, je tedy již běžnou součástí života. Pokud je ale nekontrolovaný a neustále narůstající, může mít za následek sny o vypadávajících zubech. Nic příjemného.

Někteří lidé si v tomto duchu uchovávají víru, že sny o vypadávajících zubech jsou předzvěstí úmrtí v rodině.

Úzkost

Zatímco stres a úzkost jsou často zmiňovány společně, značně se liší. Úzkost je dlouhodobější stav, přičemž stres je stav nárazový a často hlubší. Dlouhodobá úzkost, kterou může vyvolat například nejistota, je plíživý a nenápadný ničitel snů. Úzkost je jedním z příčin skřípání zubů, a skřípání zubů je další příčinou snů o vypadávajících zubech.

Realita týkající se zubů

Noční skřípání zubů, ať vaše, nebo partnerovo, může vést k podvědomým myšlenkám a rozjímání nad ztrátou zubů. Tyto myšlenky následně mohou vést ke snům. Stejně tak můžete začít mít tyto sny v okamžiku, kdy se setkáte s někým, komu chybí zuby. Nebo s někým, komu zub vypadl. Nejjednoznačnější odůvodnění těchto snů přichází v okamžiku, když jim předcházela reálná ztráta zubu. Naše podvědomí je prostě velmi náchylné k poškození chrupu. Stejně jako peněženka, když se následně vydáme k zubaři.

Špatné zdraví

Pokud jste se starali o sebe a o své zdraví a najednou na to nemáte čas, připravte se na možné snění o padajících zubech také. Pokud šla péče o vaše tělo a duši stranou, přestali jste se starat o potraviny, které požíváte, nebo už vám nezbývá čas na cvičení, začněte znovu uvažovat o svém zdraví pro zlepšení nočních stavů. Tělo a mozek ví, že je něco špatně. A sny o vypadnutých zubech jsou jen jednou z cest, jak se nám to snaží sdělit.

Blížící se zásadní změny

Tento bod velmi souvisí s prvními dvěma body. Pokud čekáte, že dojde k zásadní změně, která vás ovlivní, a když to vyvolá ještě i stresovou reakci těla, mohou se přihlásit o slovo i sny. Může to být i pozitivní událost jako povýšení, nebo stěhování do jiného města.

Deprese

S depresí není radno si zahrávat. Má, stejně jako stres, na svědomí množství nemocí a ukončených životů. Při depresi si lidé mohou sáhnout na život. Skutečná deprese je nemoc, kterou není možné ovládat vůlí. Jejími projevy jsou skleslá nálada, neschopnost se radovat, pocity viny, bezcennosti. K tomu všemu se přidávají také poruchy spánku, které je možné charakterizovat jako neschopnost uvolnění, neschopnost spánku a časté noční buzení a běsy. Noční můry spojené s vypadáváním zubů mohou být způsobené také depresí.

Závist

Závist je negativní energií, která značně ovlivňuje kvalitu spánku a nočního snění. Pokud závidíte partnerovi, spolupracovníkovi, příteli, může to ovlivnit vaše podvědomí natolik, že si prožijete zubní sen.

Sny o vypadávání zubů jsou opravdu běžnou noční záležitostí a není třeba okamžitě hledat profesionální psychologickou pomoc. Stejně jako u ostatních snů, často se stačí pouze zamyslet nad tím, co je asi v životě v nepořádku. Sny o vypadávajících zubech, zejména ty opakující se, jsou děsivou záležitostí, ale pokud se zaměříte na své fyzické a psychické zdraví a usměrníte svůj život, odejdou stejně rychle jak přišly. Čtěte, uvolněte se, dejte si vanu, užívejte života, občas si pocvičte. Zlé sny odejdou a zdravé zuby zůstanou.